Slovenija
16 ogledov

Preiskovali tudi Zorana Jankovića

Zoran Janković Saša Despot
Zoper Zorana Jankovića in tri soobdolžence naj bi ljubljansko okrožno sodišče sodno preiskavo. Tožilstvo Jankoviću očita zlorabo položaja v času, ko je še vodil Mercator.

Ljubljansko okrožno sodišče je po poročanju častnika Delo zoper Zorana Jankovića, njegova nekdanja sodelavca Mitjo Marinška in Stanislava Brodnjaka ter ustanovitelja ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD in zastopnika ciprskega podjetja Facim Borisa Milevoja uvedlo sodno preiskavo. Kazenski postopek se s tem formalno še ni začel. Kot še navaja časopis, naj se pritožbeni roki še ne bi iztekli.

Sicer pa je preiskovalni sodnik že lansko jesen zaslišal osumljence, v sredini februarja pa izdal sklep o uvedbi preiskave zaradi domnevne zlorabe položaja v času, ko je Janković vodil Mercator, zoper njega in tri osumljence, ki naj bi mu pri tem kaznivem dejanju pomagali.

Sumi nepravilnosti tudi pri poslovanju z družbami v lasti sinov

Kot so mediji že poročali, naj bi šlo za sume nepravilnosti pri poslovanju z družbami v lasti Jankovićevih sinov, sklepanju poslov mimo predpisov v Mercatorju, ob gradnji nakupovalnega centra v Nišu pa naj bi celo pobral provizijo.

Komentarjev 5
  • Trsten 16:01 01.marec 2012.

    Zoki bo v naslednjih dneh pričel obljubljat, da bo svoje prihranke nakazal za obubožane ljubljančane

  • 1111 15:40 01.marec 2012.

    ...prav maš!! Dnevno bomo poslušali kupe bedarij, obljube, želje, sprenevedanja...in čez mesec, dva...vse po szarem, le, da spet bo nekdo pobral v žep dober honorar...narod, pa še zmerom...beeebeeebeeee...žalostno!!

  • 1111 15:38 01.marec 2012.

    ...itak, saj enako je pri JJ, 25 let ga že preizkujejo in še zmerom laže narodu...dobra stran države, da laže vsem državljanom, odzadi pa bogati!!