Slovenija
44 ogledov

Prej deset, zdaj eno leto zapora

Sojenje Barbara Bradač
Ponovljeno sojenje. Obtožencema kaznivo dejanje prekvalificirali. Višje sodišče strožjo kazen razveljavilo.

"Seveda se bom pritožil. Sem popolnoma prepričan, da je moja stranka nedolžna," se je na obsodilno sodbo odzval Viktor Osim, odvetnik Mitje Bohaka, ki ga je sodnica Danila Dobčnik Šošterič skupaj s sostorilcem Josipom Juhasom za eno leto poslala za rešetke.

Kazen sodišče razveljavilo

Čeprav sta bila pred letom obsojena na deset let zapora zaradi napeljevanja k umoru iz koristoljubja, je sodišče v ponovljenem sojenju (strožjo kazen je Višje sodišče v Mariboru razveljavilo) kaznivo dejanje prekvalificiralo v precej milejše, in sicer v dogovor za kaznivo dejanje, po katerem je mogoče storilce poslati v zapor za najdlje eno leto.

Grozljivi načrt

Spomnimo, Bohak in Juhas sta bila obtožena, da sta najela študentko za administrativna dela, ki sta ji ponudila sklenitev življenjskega zavarovanja, po katerem bi v primeru njene smrti obtožena pridobila več kot milijon evrov. Vmes sta, glede na očitano v obtožnici, z Rokom Kološo kovala načrt, kako mlado dekle umoriti. Juhas naj bi dekle odpeljal v gozd pri Poljčanah, tam naj bi jo Kološa zabodel v vrat in pobegnil, Juhas pa naj bi obvestil policijo, da ju je v gozdu napadel brezdomec.

Razkrinkani "naključno"

Policisti so ta krvoločni načrt razkrinkali med njihovo aretacijo zaradi suma izsiljevanja. Več deset žensk so povabili na zmenek, imeli z njimi spolni odnos in jih skrivaj snemali. Od žensk so nato zahtevali plačilo za molk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.