Slovenija
7 ogledov

Prek zadruge do denarja

Žurnal24 main
Trebanjski šopek. Iz kmečke in rokodelske tržnice ustanavljajo združenje.

Da bi si medsebojno pomagali pri pridobivanju evropskih sredstev, se udeleženci kmečke in rokodelske tržnice, ki poteka vsako soboto dopoldne v trebanjskem mestnem parku, povezujejo v združenje Trebanjski šopek, ki ga želijo oblikovati kot zadrugo, je povedal pobudnik Gorazd Marinček.

Odvisno od sredstev

Iz sedmih občin
Dejavnosti. Člani združenja so lahko iz trebanjske in še šestih okoliških občin. Včlanijo se lahko predstavniki različnih dejavnosti. Po navedbah Gorazda Marinčka se jim bo pridružila tudi turistična agencija za pospeševanje turizma na podeželju.

Namen združenja je izdelava projektov in na podlagi podpisane pogodbe za pridobivanje sredstev pomoč pri izvedbi projekta, je pojasnil Marinček. Kdor se bo želel včlaniti, bo moral plačati pristopnino v višini 50 evrov. “Stroški zadruge bodo opredeljeni v odstotku od dobljenih sredstev za posameznega člana. Če ne bo nobenih sredstev, ne bo nobenih obveznosti oziroma ne bo nobenih dohodkov zadruge. Seveda delamo na tem, da se od uspeha ustvari tudi delež za funkcioniranje zadruge,” je razložil.

 

V vsakem primeru
Po navedbah Marinčka imajo že več kot 20 predpristopnih izjav. “Tako da ustanovitev združenja dejansko bo, ker imamo dovolj predpristopnih izjav,” je še pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.