Slovenija
24 ogledov

Prekinili bodo predavanja

Protesti na FF Anže Petkovšek
Študenti. Opozarjajo na grožnje vodstev pred skupščinami. Rektor: dekani odločajo sami.

Danes se na filozofski fakulteti začenja prva izmed 22 skupščin, na katerih bodo študenti razpravljali o novem visokošolskem zakonu in reformi študentske organizacije. Društvo Iskra trdi, da jih vodstva nekaterih fakultet pri tem ovirajo: “V enem primeru je šlo tako daleč, da so grozili s fizično silo in disciplinskimi ukrepi.“ Zato rektorja univerze Ivana Svetlika pozivajo, naj jim omogoči delovanje.

Pritisk društva ali fakultet

“Ne gre za militantno dogajanje, ampak za debato in udeležbo v obsegu, ki ju v okviru ustaljenih predstavniških struktur trenutno ni mogoče doseči,” pravijo v Iskri. Svetlik odgovarja, da pogovori o zakonu potekajo. “Kot kaže, ima društvo Iskra interes delovati paralelno mimo teh ustaljenih ustanov in demokratično izvoljenih teles na univerzi. V tem smislu je prepuščeno vsakemu dekanu, da presodi pobudo, ki jo da to društvo,” dodaja. Meni, da morajo biti fakultete odprte za študentske pobude, a ne, če te presegajo študentske interese in mejijo na politične dejavnosti

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.