Slovenija
26 ogledov

Preklic namesto pripora

Popovič je kljub domnevni 70-odstotni invalidnosti in temu, da je dan prej zarad Žurnal24 main
Čeprav je koprska sodnica zaradi izostankov na obravnavah koprskemu županu Borisu Popoviču grozila s priporom, je današnjo obravnavo zaradi domnevne davčne zatajitve preklicala.

Čeprav je koprska sodnica Tatjana Stojkovič Pavlovec zaradi izostankov na obravnavah koprskemu županu Borisu Popoviču grozila celo s priporom, je današnjo obravnavo zaradi domnevne davčne zatajitve preklicala.

 

Kazenski postopek

Pooblaščenka. Nataša Pirc Musar pravi, da lahko sodišče podatke o zdravstvenem stanju obtoženega pridobiva, če so potrebni za izvedbo kazenskega postopka. Sodnik jih lahko pridobi ne glede na že predloženo zdravniško opravičilo, zdravnik pa mu je takšne podatke dolžan posredovati.

Prijavil sodnico
Samo zadnji mesec je sodnica Stojkovič Pavlovčeva dvakrat zaman vabila Popoviča zaradi domnevne utaje skoraj 20 tisoč evrov davka. Koprski župan namreč meni, da ga zdravniško potrjene poškodbe zaradi hude prometne nesreče opravičujejo, da se ne udeležuje obravnav niti na koprskem niti na ljubljanskem sodišču, kjer mu sodijo zaradi razžalitve novinarke Petre Vidrih. Pred dvema tednoma je koprska sodnica zanj odredila prisilno privedbo, a ga policisti niso našli. Sama naj bi medtem pri njegovem zdravniku preverjala, kako hudo je Popovič sploh bolan. Ker naj bi s tem posegla v njegove osebne podatke, jo je župan prijavil informacijski pooblaščenki.

" Omenjeno prijavo rešuje državna nadzornica za varstvo osebnih podatkov, ki bo odločila o ukrepih,” odgovarjajo v uradu Pirc Musarjeve. Sodnica Stojkovič Pavlovčeva pa naj bi nam danes pojasnila, ali je v zapisniku obravnave res navedla vse Popovičeve bolezni brez njegove privolitve.

Na drugi strani je ljubljanski sodnik Srečko Škerbec zaradi Popovičevih izostankov odredil zdravniško izvedeniško mnenje in je zato sojenje zaradi domnevnega Popovičevega žaljenja prestavil za nedoločen čas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.