Slovenija
27 ogledov

Prelomno leto Sokolnice

“Zavedamo se, da so načrti ambiciozni, ampak če bi si že v začetku zadali nizke Žurnal24 main
Telovadnica. Športno društvo ima letos ambiciozne načrte.

Tržiška Sokolnica naj bi še letos prešla nazaj v večinsko last Splošnega športnega društva (SŠD) Tržič, pričakuje predsednik Andrej Kavar. Načrtuje nadaljevanje obnove, pri kateri naj bi finančno pomagala občina.

Nazaj Tržičanom
Letos kaže, da bomo Sokolnico dobili nazaj,” pravi Kavar in spomni, da je športna telovadnica pred skoraj 20 leti prešla v last Športne unije Slovenije. “Mi Sokolnico potrebujemo, da lahko izvajamo svoje športne dejavnosti. Sicer bi morali telovadnice najemati,” nadaljuje Kavar in dodaja, da je zanimanje med tržiškimi športniki za proste termine veliko kljub pomanjkljivostim dvorane.

Še najbolj je dotrajan pod, letos bi radi zamenjali tudi streho.

Kavar ocenjuje, da bo vrednost del vsaj 150 tisoč evrov. Pogoja za začetek sta pridobitev gradbenega dovoljenja, tega pričakuje že prihodnji mesec, in zagotovitev finančnih sredstev. Prijaviti se nameravajo na dva razpisa za evropska in državna sredstva, pomagala bi tudi občina, vendar ne, dokler večinsko lastništvo ne preide nazaj pod SŠD Tržič.

Da je pripravljena, je potrdila v pismu o nameri v sklopu reševanja tržiškega kopališča, njen vložek pa bi se pretapljal v lastniški delež telovadnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.