Slovenija
16 ogledov

Premalo časa za vrtec

Župan Alojzij Kastelic meni, da je bilo časa za oddajo ponudb za projektiranje i Žurnal24 main
Revizija. Na pobudo podjetja, ki meni, da je bil razpis odprt prekratek čas.
Upam, da bo državna revizijska komisija hitro odločila, da bomo lahko postopke vodili naprej.
Alojzij Kastelic, župan Občine Trebnje

Javno naročilo za projektiranje in gradnjo 14-oddelčnega vrtca pri Domu starejših občanov Trebnje je pod drobnogledom državne revizijske komisije. Predlog za revizijo je dalo podjetje Strabag, ki se na razpis sicer ni prijavilo.

Vzroki za revizijo
V podjetju menijo, da je bil razpis odprt prekratek čas, je povedal župan Alojzij Kastelic. Rok za oddajo ponudb za javno naročilo, ki ga je Občina Trebnje objavila v začetku avgusta, je bil le 19 dni. “Zakon pravi, da naročnik oceni, koliko časa je primernega za oddajo ponudb. Menimo, da je bil ta čas dovolj dolg,” je pojasnil.

Poleg tega podjetje nima vpisanega strokovnjaka v Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije, zato se ni moglo prijaviti na razpis. “Lahko bi vzeli podizvajalca oziroma skoraj ne verjamem, da tako podjetje ne bi imelo vpisanega strokovnjaka v arhitekturno zbornico,” je izpostavil Kastelic, ki sumi, da je revizijo spodbudila ena od delavk v občinski upravi.

Postopki potekajo
S tem ko je občinski svet potrdil odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Stari trg DSO in 86-odstotno preobremenil proračun 2011 na postavki varstvo in vzgoja predšolskih otrok, lahko vse postopke pripeljejo do podpisa pogodbe z izbranim ponudnikom, to je trebanjskim podjetjem Trimo. “Sam podpis pa bo možen po pravnomočni odločitvi državne revizijske komisije,” je pristavil Kastelic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.