Slovenija
5125 ogledov

Premier Golob ima še nekaj ur, da izpolni obljubo

Robert Golob Nebojša Tejić/Vlada RS-Flickr Robert Golob.
Ni prvič, da je nekaj obljubil oz. napovedal, a se to potem ni zgodilo.

Predsednika vlade smo v začetku meseca pozorno poslušali, si nastavili opomnik, a ga nismo niti potrebovali, saj nismo pozabili njegovih besed. Premier Robert Golob, ki je po odstopu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana sam prevzel vodenje ministrstva za zdravje, je v oddaji 24ur zvečer 4. septembra dejal: "Glede ministra. Minister bo izbran oz. imenovan do konca septembra, kot je bilo napovedano. Nič se ni spremenilo."

Danes smo 29. septembra, zadnji delovni dan tega meseca, ko bi še lahko bil imenovan novi minister za zdravje. A več kot jasno je, da Golob ne bo izpolnil svoje obljube in da je svoje volivce, pa tudi druge državljane, ki mu na volitvah svojega glasu niso namenili, (spet) peljal žejne čez vodo – tako kot jih je v prvotnih obljubah o zdravstveni reformi, ki je zdaj že padla v vodo. Vsaj v tem mandatu.

Golob ima sicer še nekaj ur časa, da vendarle preseneti in v javnost vsaj poda ime kandidata za ministra za zdravje, če ta že ne bo imenovan, kot je predsednik vlade obljubil v oddaji 24ur zvečer 4. septembra letos.

Tudi na Uradu vlade za komuniciranje (Ukom) so nam v začetku septembra dejali, da bo novi zdravstveni minister predstavljen do konca septembra. Ko smo jih 26. septembra povprašali, "kdaj bo vlada v tem tednu predstavila novega ministra za zdravje", smo naleteli na gluha ušesa, saj odgovora s strani Ukoma do danes nismo prejeli. 

Je šlo le za kupovanje časa pred vse pogostejšimi kritiki? Je Golob že imel koga v mislih, pa mu je ta dal košarico? Kdo ve, bo pa verjetno v začetku drugega tedna na zagovor pred sedmo silo znova moral sam Golob.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Plavi-mil 17:41 01.oktober 2023.

    1.10. smo, kje je minister?

  • Kmodri 17:33 29.september 2023.

    Golob se je precenjeval!

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 14:56 29.september 2023.

    Hvala Robertu, da ni nadaljeval ob prevzemu mandata z diktaturo. Naj živi. Pa četudi bi koga že predlagal, bi omejenci tule spet negodovali.