Slovenija
21 ogledov

Premik za palačo

Zmagovalno natečajno rešitev leta 2007 so oblikovali Matjaž Bolčina, Vojteh Ravn Žurnal24 main
Sodna palača. Priprave na gradbeno dovoljenje. Gradnja odvisna od proračuna.

Vlogo za gradbeno dovoljenje bomo vložili predvidoma v roku enega meseca – po predložitvi vseh soglasij in revizije projekta za gradbeno dovoljenje,” so povedali na ministrstvu za pravosodje. Niso pa odgovorili na vprašanje, zakaj eno leto zamujajo – izdajo gradbenega dovoljenja so namreč pričakovali že do konca lanskega leta.

80–100 milijonov
Lani so tudi napovedali, da naj bi bila nova sodna stavba na Masarykovi cesti vseljiva leta 2012. “Časovnica gradnje je odvisna od razpoložljivih sredstev v državnem proračunu,” so razložili zdaj. Proračuna za leti 2011 in 2012 sta v postopku sprejemanja. Letos imajo za projekt, katerega vrednost je ocenjena na od 80 milijonov do sto milijonov evrov, na voljo 1,08 milijona evrov. Kot pravijo, nameravajo v ta namen prispevati še od pet milijonov do deset milijonov evrov kupnine od prodaje nepremičnin.

Ko bo sodna palača zaživela, bo ministrstvo na leto privarčevalo okoli 4,5 milijona evrov na račun najemnin – pravosodni organi zdaj delujejo v okoli 20 najetih prostorih. “Treba je še upoštevati prihranek na račun revalorizacije, manjših stroškov logistike, varovanja in podobnega, ki zdaj nastajajo zaradi številnih lokacij,” so sklenili na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.