Slovenija
16 ogledov

"Premika se, a počasi"

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Težave podizvajalcev v Celovških dvorih se urejajo le počasi.

"Premika se, a počasi, celotne rešitve še ni," je o problemih podizvajalcev v Celovških dvorih dejal Mirko Požar, predsednik združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu, ki se je danes vrnil z dopusta. Ljubljanski župan je včeraj na novinarski konferenci dejal, da dela na Celovških dvorih ponovno potekajo.

 

"Delno so rešeni problemi dveh podizvajalcev, ki nekatera dela že opravljata, problemi šestih, večinoma tistih, ki jim Vegrad dolguje največ, pa še ne," je pojasnil Požar, ki je sicer zadovoljen, da so se problemi vsaj začeli reševati.

 

Spomnimo, sredi julija so se podizvajalci srečali s predsednikom vlade, do takrat pa se tako Vegrad kot NLB nista preveč naprezala pri iskanju rešitev. Zdaj je menda banka zagotovila določena sredstva za dokončanje del, koliko, ni znano.

 

"Določeni izvajalci imajo še 60 ali 75 dni za zaključek del, tako da je govorjenje o zaključku del 20. avgusta neresno. Realen je datum konec septembra ali v začetku oktobra," je povedal Požar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.