Slovenija
26 ogledov

Premiki na bolje

Snegolom K. Kl.
Nekateri vrtci in osnovne šole odpirajo svoja vrata, a seznam ustanov, ki bodo ostale zaprte, je še vedno dolg. Z jutrišnjim dnem bo tudi železniški promet v večjem delu države stekel po ustaljenih urnikih.

Jutri zagotovo ne bo pouka v 12 osnovnih šolah, večinoma na Notranjskem. V Planini in Logatcu ostajata zaprta vzgojna zavoda, v Postojni pa šolski center in srednja gozdarska in lesarska šola, kakor tudi glasbene šole na področju Postojne in Cerknice. Še daljši je seznam vrtcev, ki ostajajo zaprti po celotnem območju države. Nekateri sicer zagotavljajo dežurstva, večina pa jih ne obratuje zaradi izpada elektrike.

Na seznamu, ki je objavljen na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, navajajo, da bodo posamezni vrtci obratovali, če bo elektrika.

Stanje se torej spreminja, zato na ministrstvu staršem in učencem priporočajo, da spremljajo obvestila vrtcev in šol na njihovih spletnih straneh.

Proti Sežani še ne

Do konca dneva se po navedbah ministrstva za infrastrukturo in prostor lahko pričakuje, da bo železniški promet nemoteno stekel v večjem delu države.

Proga med Celjem in Velenjem je že ponovno odprta za potniški promet, na progi Ljubljana - Zidani Most - Dobova električni vlaki že vozijo, promet na progi Zidani Most - Maribor pa bo do dokončne ureditve vozne mreže potekal z dizelskimi vlaki.

Tudi vlaki med Ljubljano in Mariborom bodo zato vozili z dizelskimi garniturami, zato je pričakovati zamude od 15 do 30 minut.

Na progi Ljubljana - Jesenice je promet že stekel z dizelskimi garniturami. Predvidoma jutri dopoldne bodo med Ljubljano in Kranjem začeli voziti električni vlaki, vožnja med Kranjem in Jesenicami pa bo še potekala z dizelskimi vlaki.

Potniški vlaki bodo med Jesenicami in Bohinjsko Bistrico predvidoma spet začeli voziti v sredo zjutraj, avtovlaki pa za zdaj ne vozijo.

Potniški vlaki bodo v sredo zjutraj ponovno začeli voziti tudi na progi med Ljubljano in Borovnico, naprej proti Sežani pa bodo še naprej vozili avtobusi. Prav tako so z avtobusi nadomeščeni vlaki v Koper, Ilirsko Bistrico in na Reko. Do konca del bodo avtobusi vozili tudi na relaciji Ruše - Prevalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.