Slovenija
24 ogledov

Premislili so si

Zobozdravnica bo lahko v Mirni Peči začela delati, takoj ko bodo v zdravstveni d Žurnal24 main
Zobozdravnik. Potem ko so zanj zaprosili zdravstveni dom, želijo zdaj koncesionarja.

Zdajšnji zasebni koncesionar zobozdravnik v Mirni Peči bo 1. aprila prihodnje leto tam prenehal opravljati svojo dejavnost. Župan Zvone Lah želi novega koncesionarja, v novomeškem zdravstvenem domu pa so že zaposlili zobozdravnico, ki naj bi aprila prevzela mirnopeško ambulanto.

Čakajo na rešitev
“Če bo možno, da koncesijo prevzame drug zobozdravnik, se bomo verjetno tega lotili. Če pa ne, se bomo pač morali zadovoljiti s tem, da bo dal zdravstveni dom svojega zobozdravnika,” je povedal Lah. “Mi smo bolj naklonjeni nadaljevanju koncesije. Vendar ministrstvo za zdravje temu ni naklonjeno ter pravi, da ne bo podeljevalo novih koncesij in da bo zobozdravstvo temeljilo bolj na javnem zobozdravstvu,” je pojasnil in dodal, da so glede tega skeptični. “Če bodo krčili te storitve, smo v skrbeh, da bi prihodnje leto ostali brez zobozdravnika,” je še povedal.

3 mesece bo v mirnopeški ambulanti še delal zdajšnji zasebni zobozdravnik koncesionar.

Na županovo željo
Zobozdravnik v Mirni Peči je zdravstveni dom o tem, da namerava vrniti koncesijo, obvestil konec avgusta, kmalu zatem pa je z njimi v stik stopil še Lah, je povedala direktorica Milena Kramar Zupan. Oba sta želela, da dejavnost prevzame zdravstveni dom. Zato Kramar Zupanova županove bojazni, da bi v občini ostali brez zobozdravnika, ne razume. “Je popolnoma neutemeljena, nasprotno, v zdravstvenem domu smo že zaposlili zobozdravnico, ki naj bi prevzela ambulanto v Mirni Peči,” je pojasnila. “Če bo program opravljal zdravstveni dom, se zato ne more zgoditi, da bi v kraju ostali brez zobozdravstvene dejavnosti,” je dodala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.