Slovenija
189 ogledov

Premoženje razdeljeno

“MOL v prihodnjih letih nima več obveznosti do primestnih občin iz naslova delit Žurnal24 main
Iz ponedeljkove tiskane izdaje ljubljanskega Žurnala24: Primestne občine. Mestna občina jim je po desetih letih izplačala vse obveznosti iz naslova delitvene bilance.
Delitvena bilanca
Nakazila MOL.
Od leta 2000 do leta 2010 (v milijonih evrov):
Brezovica: 3,2 Dol pri Ljubljani: 1,6 Medvode: 4 Velike Lašče: 3,6 Dobrova - Polhov Gradec: 6,4 Ig: 4,2 Vodice: 2,8 Horjul: 2,7 Škofljica: 5,4

Ljubljana. “Zakaj se pojavljajo dodatne obveznosti, saj je bilo že davno rečeno, da iz tega naslova Mestna občina Ljubljana (MOL) nima več obveznosti?” so se spraševali člani nadzornega odbora MOL, ko so pri pregledu poslovanja na postavki “sredstva, prenesena drugim občinam” našli zneske 907.616 evrov za Občino Dobrova - Polhov Gradec, 879.444 evrov za Občino Brezovica in 271.240 evrov za Občino Dol pri Ljubljani.

MOL je nadzornikom pojasnila le, da gre za delitveno bilanco in da je odredbodajalec za to postavko samo župan. Poročilo nadzornikov in zaključni račun proračuna MOL za lani bodo mestni svetniki sicer obravnavali na današnji seji.

33,9 milijona evrov je MOL v zadnjih desetih letih izplačala občinam na podlagi delitvene bilance (8,1 milijarde tolarjev).

Izplačilo tudi letos
Zdenka Grozde, direktorica Javnega holdinga Ljubljana (JHL), je pojasnila, da gre za nakazila iz naslova dogovorov o delitvi premoženja med MOL (pravno naslednico Mesta Ljubljana) in primestnimi občinami (pravnimi naslednicami nekdanjih ljubljanskih občin), ki so bili sklenjeni leta 2000 in deloma še leta 2001. K nekaterim dogovorom so pozneje, v letih 2004–2006, sklenili dodatke.

Na podlagi dodatka k dogovoru iz leta 2006 je bilo marca izvršeno nakazilo Občini Dobrova - Polhov Gradec v višini 907.616 evrov,” je Grozdetova odgovorila na vprašanje, koliko tovrstnih izplačil je bilo letos. V prihodnjih letih pa MOL po njenih besedah nima več obveznosti do občin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.