Slovenija
12 ogledov

Prenavljal bo Konstruktor VGR

Jernej Završnik čaka še na denar ustanoviteljic zavoda. (Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Zdravstveni dom doktorja Antona Drolca Maribor. Adaptacijo bodo financirale ustanoviteljice.

Zdravstveni dom (ZD) doktorja Adolfa Drolca Maribor bo kmalu začel nadgradnjo prizidka k stari stavbi ZD ob Ulici talcev in Sodni ulici. Sporočili so, da bodo prilagodili laboratorij. Za izvajalca je bilo izbrano podjetje Konstruktor VGR, ki je na razpisu oddalo ponudbo za nekaj več kot 1,7 milijona evra.

Na potezi so občine
Občine ustanoviteljice bodo zagotovile sredstva za izvedbo prilagoditve in nadzidave v objektu, ki je v njihovi lasti. "Kdaj bo ta pomembna naložba v celoti uresničena, je odvisno od razpoložljivih sredstev občin ustanoviteljic. Želimo, da bi bila vsa dela opravljena v roku 12 mesecev," pravi direktor ZD Jernej Završnik. Projekt prenove centralnega laboratorija ZD predvideva prilagoditev laboratorija z nadzidavo drugega in tretjega nadstropja. Ena izmed ustanoviteljic zavoda Mestna občina Maribor proračuna za leto 2010 še ni sprejela, zato še ni znano, koliko sredstev bo letos načrtovanih za ta projekt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.