Slovenija
25 ogledov

Preobrat možen tudi v zaključni fazi

OŠ Šentjernej Jerca Božič Kranjec
Izvolili so novo, a se je izkazalo, da se stara morda ne bo poslovila.

Na Osnovni šoli Šentjernej naj bi danes prejeli mnenje ministra o izbiri Tadeje Strmole za novo ravnateljico, svet zavoda pa naj bi jo zatem še potrdil, a glede na dogajanje med postopkom imenovanja se lahko zgodi, da bo tudi po 31. avgustu ravnateljica še naprej Viktorija Rangus.

Odpoklic sveta

Na glasovanju sveta zavoda sredi maja je Strmoletova prejela šest glasov, Rangusova pa pet. Po prejemu mnenja ministra mora Zdenka Krošelj, predsednica sveta zavoda, kot so nam potrdili tudi na ministrstvu za izobraževanje, znova sklicati svet, ki bo znova glasoval o ravnateljici. A izid glasovanja morda ne bo enak kot prvič, saj na šoli poteka postopek odpoklica petih članov sveta iz vrst zaposlenih. »Poudarjam, da postopka nisem sprožila jaz, pač pa več kot 50 odstotkov podpisanih zaposlenih,« nam je povedala Rangusova. Po naših informacijah naj bi o zamenjavi omenjenih petih članov sveta na zboru delavcev odločali naslednji četrtek.

Krošljeva se, kot pravi, zaveda, da bo lahko ob drugačnem članstvu sveta tudi izid glasovanja drugačen. Na vprašanje, ali bo svet zavoda sklicala pred zborom delavcev ali po njem, nam je odgovorila, da še ne ve. Sedemdnevni rok, ki ga ima na razpolago, se izteče dan pozneje, kot je napovedan zbor delavcev.

Prijava mobinga

A tudi če bo Rangusova v drugo izvoljena, se lahko zgodi, da na ravnateljskem stolčku ne bo več dolgo, saj naj bi jo ena od zaposlenih prijavila komisiji za mobing. Ta mora prijavo posredovati svetu zavoda, ki lahko potem odloča tudi o razrešitvi ravnateljice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.