Slovenija
54 ogledov

Prepovedali kratke hlače

Japonke tlakujejo pot k zdravniku, pravi ameriška znanstvenica Marybeth Crane. Žurnal24 main
V Telekomu Slovenije so zaposlenim v najbolj vročih dneh poslali obvestilo, da v službi ne smejo biti oblečeni kot na plaži.

"Že res, da je vročina postala skoraj neznosna, ampak zaradi tega v službo ne moremo hoditi oblečeni kot za na plažo," so v službi za kadre v Telekomu Slovenije v času rekordnih temperatur zapisali svojim zaposlenim in dodali, da to ni le zapisano v njihovem kodeksu poslovne etike, ampak spada k osnovnemu bontonu, splošnim pravilom vedenja in k odnosu do sebe in predvsem drugih: "Le kaj si morajo misliti o nas naši uporabniki, poslovni partnerji ali drugi obiskovalci, če jih sprejme nekdo v kratkih hlačah in z japonkami na nogah? Tako pač ne gre." Ob koncu sporočila so vse pozvali, naj na delovno mesto prihajajo primerno oblečeni in tako prispevajo k večjemu ugledu podjetja v javnosti.

Mini krilo odvrne pozornost

Tudi Janez Hudovernik, strokovnjak za prodajo, meni, da oblačila vplivajo na to, ali bo nekdo vzel kredit pri banki, kupil mobilni telefon ali kateri drug izdelek. Prvi vtis je po njegovih besedah odločilen: "Tudi ko dobite darilo, ga sodite po embalaži, ne po tem, kar je notri. Zelo podobno je na žalost ali na srečo tudi pri ljudeh." Zato po njegovem mnenju kratke hlače ali mini krila ne spadajo v poslovno okolje, "ker odvrnejo pozornost od tistega, po kar je človek prišel."

Komentarjev 22
  • Teodor Goznikar 11:47 14.avgust 2013.

    Strinjam se s pravilom...

  • Robik 08:54 14.avgust 2013.

    Ali je tema sploh vredna toliko besed? Policisti, vojaki, cariniki.... imajo že od nekdaj predpisana oblačila (dolge hlače, kravate, obvezna pokrivala, čevlji...), pa se ni še nikoli zganilo toliko komentatorjev, kot tokrat, zaradi tega. Čas kislih kumaric, čisto zares...

  • vzev 13:42 13.avgust 2013.

    Noro pravilo. Tudi v mojem podjetju so si zmsilili enako pravilo pa sem šefu rekel, da se ne bom oblačil kot eskim ( pa se do sedaj še tud nisem). Sem veliko na terenu oziroma hodim strankam, ker je tako ...prikaži več lažje naredit projekte, pa ne mislim hodit na tisti vročini z dolgimi hlačami. Pa ne vidim nič slabega v tem da imam oblečene tričtrt hlače. Res pa ne moreš bit oblečen kot da greš na plažo.