Slovenija
10 ogledov

Prepovedane stvari na Googlu

Igralec William Hurt je prepovedal "internetni" ogled hiše. Žurnal24 main
Na Google Maps boste zaman iskali kar 51 svetovnih objektov, ulic, mest in držav. Med prepovedanimi stvarmi se je poleg Bele hiše, Singapurja, Sydneyja in hiše igralca Williama Hurta znašel celo Novi Sad.

Stvari so izginile z Google Maps ali pa so močno zamegljene iz varnostnih, osebnih razlogov in preprosto tudi zaradi pomot, poroča ameriški spletni portal Focus.

Da Bele hiše, Kapitola, vojaške letalske baze na Nizozemskem in podobnih stvari ni na spregled, je seveda stvar varnosti. V to kategorijo se je uvrstila tudi prepoved prikaza Novega Sada, ker je v njem vojaška baza.

Drugače je s prepovedjo prikaza ulic v Evropski uniji, Bahrainu, Iranu. V Uniji so se odločili za prepoved, ker so menili, da je s tem kršena pravica do zasebnosti, pa tudi varnost naj bi bila postavljena na kocko. V Bahrainu so izdali prepoved zato, da revni ljudje ne bi videli, kako živijo bogati. Iran seveda ni podprl Google Maps, ker naj bi bil v nasprotju z vero.

Obstajajo pa tudi zasebne pobude za prepoved. Tako so prebivalci ulice North Oaks v ameriški zvezni državi Minneapolis podpisali peticijo in dosegli, da njihova ulica ne bo na ogled vsemu svetu. Tudi ameriški igralec William Hurt je za svojo hišo v Parizu dosegel, da jo boste videli le zelo zamegljeno. Temu zgledu je potem sledilo še nekaj tako ali drugače slavnih ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.