Slovenija
55 ogledov

Preselili še zadnje

Policijska uprava Novo mesto Jerca Božič Kranjec
Iz Krškega v Novo mesto šli še zadnji kriminalisti.

Te dni so se iz Krškega v Novo mesto skupaj z opremo preselili še zadnji zaposleni v nekdanji Policijski upravi (PU) Krško, ki naj bi jih, kot smo izvedeli neuradno, s selitvijo seznanili šele pred dnevi. Gre za 15 kriminalistov, ki so tam ostali po preselitvi večine delavcev na PU Novo mesto, nam je povedala Vesna Drole s policije.

"Vsem smo zagotovili primerne delovne pogoje in opremo, združitev pa bo poleg učinkovitejše organizacije dela prispevala tudi k racionalnejši uporabi delovnih sredstev," je povedala Droletova. Za prazno stavbo v središču Krškega, kot pravi, še iščejo ustrezne rešitve, od prodaje do predaje drugim državnim organom.

Iz Posavja vse po vrsti

"Preseljevanje v Novo mesto načrtujejo v vseh ustanovah: upravnih enotah ter davčni in geodetski upravi, bolnišnica Brežice pa naj bi postala podružnica novomeške. Gre za prikrito demontažo regije Posavje," pravi Miran Stanko, župan Občine Krško. Preselitev policije se mu zdi, kot pravi, še najrazumnejša, umik vseh preostalih državotvornih ustanov pa v Posavju vidijo kot prejudiciranje novih, zgolj osmih regij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.