Slovenija
13 ogledov

"Presenečenja ne bo"

Miro Kline Žurnal24 main
Maribor. "Županskega mesta se bodo znova polastile stranke."

"Žal je preteklo premalo časa, do bi se lahko zgodilo pozitivno presenečenje, strankarska omrežja se še niso začela trgati. Stranke se bodo vnovič polastile županskega prestola – prek svojih volivcev ali kar neposredno z okupacijo izvoljenega kandidata, ne glede na to, koga bodo izvolili volilci," napoveduje Miro Kline, strokovnjak za komuniciranje in marketing z ljubljanske fakultete za družbene vede. Glede na do zdaj znani nabor imen kandidatov za nadomestne županske volitve Kline dodaja, da "Maribor ne bo svobodno zadihal že po teh, temveč šele po naslednjih volitvah".

Bo deset kandidatov?

Milan Razdevšek bo kandidat LDS. V boj za županski stolček bodo svojega predstavnika poslali še pri SDS, kjer so izbrali biologinjo Andrejo Špernjak. Včeraj je kandidata predstavila še Nova Slovenija, in sicer Augusta Herička, ki se je za županski stolček že potegoval na listi Desus. Kandidaturo so napovedali še Folko Puconja iz SNS, Monika Piberl iz stranke Glas žensk, Matevž Frangež iz SD in Milan Mikl, kandidat Županove liste in SLS. V Listi za pravičnost in razvoj naj bi kandidirala mestna svetnica Lidija Divjak Mirnik. Zaradi zdravstvenih težav je odstopil Teodor Lorenčič, dovolj podpisov pa naj bi že zbral sociolog Andrej Fištravec. Z zbranimi podpisi ali s podporo katere od manjših strank lahko uspe tudi Francu Jeseneku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.