Slovenija
47 ogledov

Presenečenje na skupščini

Gašpar Gašpar Mišič Luka Koper
Vrata za razrešitev Gašparja Gašparja Mišiča ostajajo nadzornikom zaprta.

Na skupščini Luke Koper je Igor Hrvatin v imenu Mestne občine Koper napovedal izpodbojno tožbo glede danes sprejetih sprememb statuta Luke Koper, ki bi dale predstavnikom kapitala moč, da zamenjajo predsednik uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča. Hrvatin je dejal, da spodbijajo sklepe skupiščine, ker niso potrebne in pomembne za stabilnost in poslovanje Luke Koper. Več pa naj bi razkrili v prihodnjih dneh.

Mišič je na naše vprašanje, ali je vedel za ta manever, dejal, da absolutno ne.

Boris Popovič je tako priskočil na pomoč Mišiču, saj statut ne bo začel veljati. Sodišče bo moralo najprej odločiti o začasni odredbi.

Spremembe statuta družbe bi omogočale, da je za glasovanje o razrešitvi predsednika uprave dovolj prisotnost navadne večine članov nadzornega sveta. Pri tem bi morala biti vsaj polovica nadzornikov iz vrst predstavnikov kapitala.

Komentarjev 4
  • ac-dc 16:37 19.marec 2014.

    Tota dva sta glih za skupej. Verjetno je polovica poniklega denarja na Kajmanih in Cipru njuna.

  • mrki 15:11 19.marec 2014.

    ah ja GG2 še do sedaj ni razkril , kdo vse je prisesan na Luko Luko - pa polna usta so ga bila takrat !!! Zgleda da se je še on sma DOBRO prisesal !!

  • sasquatch 15:04 19.marec 2014.

    luka je ena redkih krav v tej državi, ki še daje mleko in z njim hrani vso to zafurano deželo od kopra do murske sobote. zato se okrog nje kar tare molzačev, ki bi se radi prisesali na njene seske ...prikaži več in zmolzli še skoraj edino kravo molznico v državi, ki jim je ostala in ki je do sedaj še niso pomolzli, saj popovič vztrajno brani njeno vime pred molzači iz žabarije. pri tem tudi jaz popoviča podpiram, čeprav po nobenem kriteriju nisem njegov fan.