Slovenija
2657 ogledov

Presenečenje: Prijava za generalnega direktorja UKC Ljubljana tudi iz tujine

UKC Ljubljana Žurnal24 UKC Ljubljana
Svet UKC Ljubljana danes o kandidatih za generalnega direktorja, prispela še ena prijava.

Svet UKC Ljubljana bo danes odločal med kandidati za generalnega direktorja UKC, so potrdili v UKC. Kandidata Jože Golobič in Gordana Živčec Kalan sta se članom sveta predstavila že prejšnji teden, danes pa se bo predstavil še en kandidat, katerega prijavo so v UKC prejeli prejšnji teden, a je bila oddana pravočasno, je neuradno izvedela STA.

Razpisa za generalnega in strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sta bila objavljena 30. avgusta, rok za prijavo se je iztekel 14. septembra. Iz UKC so dva dni po izteku roka sporočili, da sta na razpis za generalnega direktorja prispeli dve prijavi, na razpis za strokovnega direktorja pa ena.

A je na UKC prejšnji teden pripela še ena prijava, ki je bila oddana v tujini, a je bila oddana pravočasno. Gre za kandidata Marka Nikolića, ki je v preteklosti deloval v farmacevtski industriji, je neuradno izvedla STA.

Ostala dva kandidata - nekdanja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Živčec Kalanova in sedanji v. d. generalnega direktorja UKC Golobič, ki je vodenje UKC prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje - sta članom sveta predstavila svoj program prejšnji teden, Nikolić pa bo imel to možnost danes.

Za mesto strokovnega direktorja pa se kot edina kandidatka poteguje trenutna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar.

Mandat za generalnega direktorja UKC Ljubljana traja štiri leta, po preteku mandatne dobe pa je lahko posameznik znova imenovan na isto mesto. Poklukar o morebitni podpori Golobiču za vodenje UKC s polnim mandatom v nedavnem pogovoru za STA ni želel govoriti, saj je bil takrat razpis še odprt. "Zaenkrat lahko rečem, da je upravičil zaupanje, ko je prevzel vodenje osrednje slovenske bolnišnice," je takrat dejal.

Komentarjev 3
  • PaPajapopi 10:59 27.september 2021.

    Gordana Živčec Kalan - ali je še niso poslali na odpad ?