Slovenija
11 ogledov

Pretepeni mladenič že doma

Ali bo uprava zaporov zaradi pretepa, v katerega so se v prostem času zapletli p Žurnal24 main
20-letni Blaž M., ki so ga konec tedna v svojem prostem času hudo zdelali pazniki zapora na Dobu, je že doma. Policijska preiskava še poteka. Morebitni ukrepi po končani preiskavi.

Mladenič, o katerem smo že včeraj poročali, da so ga hudo pretepli pazniki največjega slovenskega zapora na Dobu pri Mirni, je že v domači oskrbi. V bolnišnico so ga sprejeli zaradi poškodb glave, roke, golenice in hrbtenice. Ima tudi zbite zobe, prebite ustnice, priključen pa je bil tudi na infuzijo.

Medalja ima dve plati
Na Mirni na Dolenjskem med ljudmi o gostilniškem pretepu kroži več zgodb. Po eni strani nakazujejo, da naj bi šlo le za en udarec in da je do njega prišlo potem, ko so se pazniki na eni in družba pretepenega na drugi strani spopadli že z besedami.

Med drugim naj bi prišlo tudi do očitkov glede pazniškega nasilništva. Ta zgodba ima stare korenine, novomeško tožilstvo je več sumov o tovrstnem nasilništvu za zaporniškimi zidovi zavrglo, preiskavo pa nadaljevalo le v dveh primerih.

Kaj je bil natančen povod pretepa, zaradi katerega je mladenič, 20-letni študent, hudo poškodovan končal v novomeški bolnišnici, bodo s preiskavo poskušali ugotoviti policisti.

Morebitni ukrepi po preiskavi
Kot nam je povedala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto, preiskava dogodka še poteka, kdaj naj bi bila končana, pa zaradi potrebnih preverjanj številnih okoliščin ne more napovedati.

Ravno od ugotovitev policijske preiskave pa je odvisno, kako se bo na dogodek odzvala uprava za izvrševanje kazenskih sankcij. Dogodek so sicer že v včerajšnji izjavi za javnost obžalovali, ali bodo zoper paznike uvedli kazenske sankcije, pa še niso napovedali, saj ima tudi ta gostilniški ravs več plati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.