Slovenija
42762 ogledov

Pretresljiva izpoved mamice: Za 3-mesečnega dojenčka v UKC ni bilo prostora

Pediatrična klinika V. L.
Mamici sta zbolela dvojčka. Huje jo je odnesla trimesečna deklica, za katero pa v kliničnem centru ni bilo prostora.

 | Avtor:
"Imam tri mesece stara dvojčka, fantek jo je dobro odnesel, medtem ko se je punčka v 12 urah čisto sesula iz zabasanega noska do dihalne odpovedi do intubacije in trenutno dobro okreva na intenzivi. Na lastni koži sem občutila kaj pomeni, da zate/tvojega svojca/otroka v bolnišnici ni prostora. Kar se ti v bistvu zdi nekaj samoumevnega. Prostor vedno je. Zame/za moje bo pa ja poskrbljeno, ko 'zagusti'! In tako je en UKC bil tisti trenutek čisto poln, moja deklica pa je na srečo dobila prostor v drugem UKC-ju, jaz pa z bratcem čakam v regionalni bolnišnici njen prihod na navadni oddelek, ko ne bo potrebovala več intenzive. Kaj bi se zgodilo, če bi bil še drugi UKC čisto poln in moja punčka ne bi dobila ustrezne oskrbe pravi trenutek, rajši ne razmišljam," je v čustvenem zapisu na Instagramu, ki ga je delil specializant infektologije David Zupančič, zapisala mamica.

Zupančič sicer redno opozarja na razmere, v katerih se je zaradi razmaha širjenja covida-19, znašlo slovensko zdravstvo in na težke primere prebolevanja, s katerimi se dnevno srečuje na infekcijski kliniki v UKC Ljubljana.

Objavo so delili tudi pri Sledilniku, ki dnevno obvešča o številu okuženih. "Zakaj moramo nujno čim hitreje zmanjšati število dnevnih okužb? Zato! Ker vsaka okužba manj šteje!" so pripisali.

Pripeli so še en zapis, kjer ugotavljajo, da bi se intenziva polnila še tri tedne tudi, če bi danes ustavili čisto vse prenose virusa. Ta zamik je nekaterim težko razumeti, poudarjajo.

Z ljubljanske pediatrične klinike so nam sicer sporočili, da  s primerom niso seznanjeni in da sprejmejo vse otroke, ki potrebujejo pomoč.

Komentarjev 28
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:18 19.november 2021.

    Čeprav je smo sredi nejhujše zdravstvene krize v samostojni Slovenije, se kaj takega ne bi smelo zgoditi. Za to bi nekdo moral odgovarjati.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:51 19.november 2021.

    Specializant infektologije David Zupančič, spet eden, ki bi bil rad v prvih vrstah prejemnikov dodatkov in prijatelj velikega SDS-ovca tvitota. Ta zapis je ponaredek in samopromocija tega specializanta, sploh pa se najde prostor za vsakega dojenčka, no ja do zdej ...prikaži več se je, lahko je pa po novem, ko je na čelo ranocelniškega ceha prišel Pofukar sedaj drug "befel"?

  • Naklonsky 16:54 18.november 2021.

    Posledice anticepilnega egoizma. Čas bi bil, da necepljene covidovce ne sprejemajo več v bolnišnice!