Slovenija
2 ogledov

Preverite, kaj je bilo sanirano

Ukrepi akcijskega načrta Arso
Na atlasu okolja je objavljen nabor 187 nujnih interventnih del. Konec lanskega lea so bila izvedena na 24 lokacijah.

Agencija RS za okolje je v skladu s sprejetim akcijskim načrtom v mesecih november in december 2014 izvedla nujna interventna dela v skupni višini 841.000 evrov. Na atlasu okolja je objavljen nabor 187 nujnih intervencijskih del, od katerih so se v mesecu novembru in decembru izvajala dela na 24 lokacijah.

Januarja je predvidena izvedba še za 1,85 milijona evrov del. "Realizacija del v januarju in nadaljevanju leta 2015 je odvisna od naložitve pravic porabe sredstev proračuna RS na postavke ministrstva za okolje in prostor v januarju 2015, kar je v pristojnosti ministrstva za finance," so zapisali v poročilu ministrstva za okolje in prostor v poročilu o izvajanju akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav, ki ga morajo mesečno predložiti vladi.

Administrativne ovire

Poročilo navaja, je za izvajanje akcijskega načrta intenzivno sodelujejo z ministrstvoma za finance in za javno upravo, pripravljajo pa tudi normativne spremembe, s katerimi naj bi odpravili administrativne ovire pri umeščanju vodne infrastrukture v prostor, pri upravljanju voda in izvedbi protipoplavnih investicij, ter gradivo za reorganizacijo področja upravljanja z vodami in zmanjševanja poplavne ogroženosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.