Slovenija
16970 ogledov

Previdno, če ste kupili ta izdelek

nakupovalni voziček trgovina Profimedia
Nov odpoklic iz slovenskih trgovin.

Pridelovalec sadja in zelenjave Robert Kavčič je iz prodaje odpoklical kisle kumarice (600 g) in rezane kisle kumarice (350 g) zaradi napačno označene deklaracije. Na deklaraciji ni bilo označeno, da je v mešanici začimb za kisle kumarice dodana tudi gorčica, ki je alergena in na ljudeh, ki so nanjo alergični, lahko povzroči alergijsko reakcijo.

Datum proizvodnje obeh izdelkov je leto 2023, rok uporabe pa do konca leta 2024. Živilo je bilo dobavljeno v KGZ Škofja Loka, kjer so na izdelkih, ki so še na policah, že zamenjali deklaracijo, kjer je pravilno zapisan in označen alergen gorčica.

Pridelovalec kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške. Za ljudi, ki niso alergični na gorčico, živilo ni nevarno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 18:50 26.september 2023.

    Cela Slovenija je alergična, čistunstvo in puritanstvo od malega, zmišljevanje otrok kaj bodo jedli in premalo zelenjave ali pa tudi mastnega mesa (mastno odrežejo stran) in potem imamo take izrodke alergične na vse možno, nič prekuženi in bolehajo non-stop boščki. ...prikaži več Pretvorili smo jih v čustvene izlivčke in pa bolane vegetarijančke.