Slovenija
676 ogledov

Previdno, lažna sporočila v imenu te banke

NLB d.d.
Prevaranti skušajo pridobiti osebne podatke z lažnimi SMS sporočili.

Prevaranti so znova na delu. Z lažnim SMS sporočilom želijo od prejemnikov sporočila pridobiti občutljive osebne podatke in varnostne elemente, s katerimi bi lahko vstopili v elektronsko banko uporabnika NLB.

''Opozarjamo, da gre za poskus prevare. Banka namreč tovrstnih podatkov nikoli ne pridobiva z SMS sporočili,'' so sporočili iz Nove Ljubljanske banke.

Vsem uporabnikom in prejemnikom tovrstnih SMS sporočil banka svetuje, da sporočilo izbrišejo oziroma ne odpirajo povezave, pripete v sporočilu. Če pa so svoje uporabniško ime in enkratno geslo – OTP že posredovali, svetujejo, da s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB Kontaktnega centra prek video klica, spletnega klepeta ali telefonskega klica na številko (01) 477 20 00 nemudoma blokirajo uporabo elektronske banke.

Primer že obravnava Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost Si-cert, so še zapisali v NLB v svojem sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.