Slovenija
7792 ogledov

Napovedi so se uresničile: Ceste so zasnežene!

sneg na cesti
1/12
PIC
Ponekod se sneg prijemlje vozišča, zato previdno na cesti. Agencija za okolje razglasila oranžni alarm za visokogorje zaradi velike nevarnosti snežnih plazov.

"Ponekod se sneg oprijema vozišča. Opozarjamo na ustrezno opremo, prilagojeno hitrost vožnje in ustrezno varnostno razdaljo. Take razmere terjajo bolj previden stil vožnje. Kdor nima zimske opreme, naj ne bo udeležen v prometu," opozarjajo gorenjski policisti. 

Po podatkih prometno-informacijskega centra so zimske razmere na cestah Godovič - Črni Vrh - Col in Spodnja Idrija - Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Na cestah čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh je obvezna uporaba verig. Cesta čez Vršič je zaprta za ves promet. 

Po podatkih agencije za okolje je v Bohinju zapadlo 10 centimetrov snega. V Ratečah je v zadnjih 24 urah zapadlo 15 centimetrov snega, na Vojskem 9 in na Voglu 10 centimetrov. 

sneg na cesti | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Kaj prinaša vreme v prihodnjih dneh?

Danes bo še pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Dopoldne se bo meja sneženja dvigovala, padavine bodo čez dan postopno slabele in ponekod ponehale. Dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem zapihal jugozahodnik, popoldne pa na vzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 °C, na severozahodu okoli 3 °C. 

V noči na soboto se bodo predvsem na jugu države pojavljale rahle padavine, ki bodo do jutra povečini ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo -2 do 4, na Primorskem do 7 °C. 

Sobota bo sprva pretežno oblačna, po nekaterih nižinah bo lahko megla. Popoldne se bo od severa postopno delno razjasnilo. Niso izključene kratkotrajne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu države okoli 5 °C. 

Nedeljsko jutro bo hladno. Čez dan pa bo povečini sončno. 

sneg na cesti | Avtor: PIC PIC

Prihodnji teden vsega po malem

V ponedeljek se bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije prehodno pojavljale padavine. Verjetnost za padavine je nato majhna vse do četrtka, občasno pa bo več oblačnosti. Prihodnji petek se verjetnost za padavine spet nekoliko poveča.

Občasno bo tudi vetrovno, predvsem v torek in četrtek, prevladovali bodo vetrovi južnih in zahodnih smeri. V drugi polovici tedna bo nekoliko topleje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.