Slovenija
16708 ogledov

Matej Tonin: Ob hiši gradi bazen, gradnja naj ne bi bila v skladu s predpisi

bager delovni stroj
Pri gradnji naj ne bi bilo vse v skladu s trenutno veljavnimi predpisi.

Portal Necenzurirano.si piše, da na domu obrambnega ministra Mateja Tonina potekajo gradbena dela, ki pa naj ne bi potekala skladno z gradbenimi, okoljskimi in epidemiološkimi predpisi. Investitor, ministrov oče, je dobil dovoljenje za gradnjo bazena in zunanjo ureditev z opornimi zidovi, torej za enostaven in nezahteven objekt.

Po navedbah omenjenega portala pa gre za oporni zid, ki je precej višji od tistega, ki še velja za nezahteven objekt. Tako bi morali za gradnjo pridobiti gradbeno dovoljenje za manj zahtevni objekt. Obnovili so tudi pomožni objekt ob stavbi. Minister je pojasnil, da je bila to včasih drvarnica, zdaj pa jo uporabljajo kot shrambo. Ker je bila kritina dotrajana, so jo zamenjali. 

Sporno naj bi bilo tudi odlaganje odpadnega gradbenega materiala, ki je odložen ob gozdni cesti. Minister je za necenzurirano.si pojasnil, da je omenjeni material tam na podlagi dogovora med njegovim očetom in lastnikom prostora. Lastnik prostora bo namreč omenjeni material uporabil za utrditev svojega zemljišča. Sodeč po odgovoru ministrstva za okolje in prostor pa takšno začasno odlaganje ni dovoljeno. 

Ob tem pa se pri omenjenem portalu sprašujejo tudi, ali je bilo zadoščeno vsem epidemiološkim pogojem, ki veljajo za izvajanje gradbenih del, s katerimi so začeli v času epidemije. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 9
  • kapibara1 20:22 26.februar 2021.

    Tudi z dvigom betonskega zidu, okoli Šarićijeve kučerine, v Kamniku, NAJ NEBI BILO NIČ NAROBE..

  • matej214 18:47 26.februar 2021.

    Ja in kaj pol ce gradi bazen al ste fauš... Mediji pišejo po svoje sm njegov sosed in prijatelj tako da veliko vidim... Tko da mediji lazejo in polagam na srce ne verjemite medijam ker prirejajo zgodbice za svojo korist. Lp

  • zelena19 16:21 26.februar 2021.

    Kje ima pa pralni stroj,da ga nima slučajno na hodniku