Slovenija
9328 ogledov

Pri nas! Umrl 7-mesečni dojenček

Dojenček roka Profimedia
Smrt preiskujeta tako policija in socialna inšpekcija.

Do dogodka, ki ga pristojni preiskujejo, je prišlo že 17. februarja. Tistega dne so z reševalnim vozilom na urgenco Splošne bolnišnice Murska Sobota prepeljali dojenčka družine z Goričkega, ki je kljub oživljanju in vsem naporom zdravstvenih uslužbencev umrl, piše portal Vestnik. 

Kot so pojasnili v bolnišnici, je zdravnik, ki je spremljal otroka, povedal, da so svojci poklicali reševalce, ker je otrok nenadoma postal neodziven, njegovo dihanje se je ustavilo. 

Reševalna ekipa je že med vožnjo do bolnišnice otroka oživljala, postopek reanimacije so nadaljevali še v urgentnem centru. Po eni uri so ugotovili njegovo smrt. Otrok je bil ob prihodu v bolnišnico neodziven, ni dihal, bil je brez utripa.

Vzroka za smrt v zdravstvenem domu ne poznajo 

Z dogodkom so seznanili policijo in socialno službo; ob dojenčkovi smrti so ugotovili tudi njegov izčrpan in oslabel videz. Izsledkov obdukcije ne poznajo. 

Gre sicer za otroka družine z Goričkega, ki ni podala nobenega obvestila niti o nosečnosti mame niti o otrokovem rojstvu. Patronažna služba torej po rojstvu dojenčka družine ni obiskovala, nihče od pristojnih služb sploh ni vedel, da se je rodil. 

Pristojni ob tem še poudarjajo, da je primer posebej občutljiv in da zaradi tega ne morejo podajati podrobnejših informacij. Policija in socialna inšpekcija primer še preučujeta. 

dojenček Boj za življenje Zdravje Dojenček s hudimi poškodbami lobanje. Zdravnica: "Še vedno sem v šoku" Smeti, smetnjak, kosovni odpadki Grozljivka Slovenija V smetnjaku v plastični vrečki našli živega novorojenčka gasilci Francija Svet Po gašenju požara našli truplo dojenčka

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 18:58 28.marec 2024.

    Od FIDESA ima že korist - smrt!