Slovenija
12426 ogledov

Ljubljana: V stanovanju več let skrival truplo mame

Policija preiskava policijski trak Andrej Leban
Več let je dvigoval njeno pokojnino.

Policija je januarja letos zaradi suma oskrunitve trupla in goljufije ovadila 67-letnega moškega, ki je do novembra lani v stanovanju v Savskem naselju v Ljubljani več let skrival truplo svoje mame, dvigoval njeno pokojnino, je poročal Dnevnik. Policisti so moškemu prostost odvzeli novembra lani, ko so žensko kot pogrešano prijavili svojci.

Na ljubljanskem tožilstvu so za časnik potrdili, da so 7. maja na preiskovalni oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča vložili zahtevo za preiskavo zoper eno osebo zaradi goljufije in oskrunitve trupla.

Policisti so moškemu, ki naj naj bi v skrbel za 97-letno mamo, katere posmrtne ostanke so našli v stanovanju bloka v Ljubljani, novembra lani odvzeli prostost. Tedaj so ga osumili kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije.

Policisti so žensko našli mrtvo, pri čemer naj bi preminila že pred več leti, medtem ko je 67-letnik svojcem lažno prikazoval, da je ženska živa, prav tako pa je bil pooblaščen, da je dvigal njene prihodke.

O tem, da pogrešajo 97-letno žensko, so policiste obvestili njeni svojci, ki jim je moški, ki naj bi zanjo skrbel, več let onemogočal stike z njo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 13
 • Charles_Robson 11:39 10.junij 2021.

  S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 15:19 09.junij 2021.

  Iz dotičnega primera se pa dobro vidi, kako se tam kjer ne bi bilo treba, brigamo samo za svoje riti. Če bi imela tako stro sosedo in jo nekaj časa ne bi bilo na spregled, bi se zagotovo pozanimala kako ...prikaži več je, kje je ali kaj podobnega. Toliko pa smo že ljudje, da se pozanimamo ali pomagamo starostnikom, ki so okli nas.

 • marjeta698 14:12 09.junij 2021.

  mama je samo ena