Slovenija
38 ogledov

Pri poslovanju zdravstvenega inšpektorata več kršitev

Razno 07.06.11, varcevanje, denar, sparovcek, foto: shutterstock Shutterstock
Računsko sodišče je v reviziji poslovanja zdravstvenega inšpektorata v letih 2011 in 2012 zaradi več nepravilnosti podalo mnenje s pridržkom.

Računsko sodišče navaja, da inšpektorat ni upošteval načela gospodarnosti in so nekatera sredstva porabili brez pravne podlage. Ugotovili so še več nepravilnosti pri porabi denarja. V več pogodb oziroma aneksov k pogodbam niso vključili protikorupcijskih klavzul. Ta so obvezne v pogodbah, ki presegajo deset tisoč evrov.

Inšpektorat je preplačal tudi račun Zavarovalnice Maribor, s katero so sklenil pogodbo o zavarovanju službenih vozil v znesku 28.146 evrov, a so jim zaračunali 3.759 evrov preveč. Inšpektorat je račun kljub temu potrdil. Zavarovalnica Maribor je kasneje preplačani denar nakazal v proračun. 

V večih primerih so ugotovili neskladnost sistemiziranega delovnega mesta s predpisi. Pogodbo za nedoločen čas so sklenili kljub temu, da zato niso bili izpolnjeni pogoji. Eni od uslužbenk pa so obračunali prenizko plačo, zato ji je inšpektorat moral naknadno izplačati še razliko 1.375 evrov.

Računsko sodišče je inšpektoratu podalo več priporočil za nadaljno poslovanje. Večina napak oziroma nepravilnosti, kjer je bilo to mogoče, pa je bila odpravljena med postopkom revizije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.