Slovenija
42 ogledov

Pri preiskovalnem sodniku

Zoran Janković Boštjan Tacol
Zoran Janković. Podal izjavo o nakupu zemljišča, ko je bil še v Mercatorju.

Zoran Janković je pri preiskovalnem sodniku podal izjavo v zvezi z nakupom zemljišča v srbskem Nišu v času, ko je bil predsednik uprave Mercatorja. Izjavo je podal “v zadnjih dveh mesecih”, dodal pa je, da ni bil podpisnik s tem povezane pogodbe.

Sum pobiranja provizij

Za kaj gre? V začetku leta 2007 so na vrhovnem tožilstvu prejeli ovadbo zaradi suma, da naj bi Zoran Janković kot predsednik uprave Mercatorja zlorabil svoj položaj in pri gradnji v Nišu pobral provizijo, je oktobra poročala revija Reporter.

Postopek naj bi se zataknil na policiji in pozneje tudi na tožilstvu, pred približno pol leta pa sta tožilca Emil Bukovac in Jaka Brezigar, sin Barbare Brezigar, vložila zahtevo za preiskavo.

Sodnica se odloča

Po neuradnih informacijah se ljubljanska preiskovalna sodnica odloča, ali bo zoper Jankovića uvedla preiskavo.

Komentarjev 9
  • hokejist12 20:42 28.november 2011.

    'Jankovićevi skrivajo keš'?Zaupni dokument Dursa razkriva, da celoten plačilni promet Electe poteka prek podjetja KLM, katerega večinski lastnik je Zoran Janković. Podjetje KLM tako Damijanu in Juretu Jankoviću nakazuje plačo, plačuje lizing in tudi dobavitelje.Ljubljanski župan in ...prikaži več kandidat na letošnjih volitvah Zoran Janković klasično poudarja, da z Electo nima nobenega odnosa, je v oddaji 24ur poročal novinar Jure Bračko in dodal, da je Janković pri tem je vztrajal tudi po tem, ko so razkrili, da je z računa Electe na račun mlajšega sina Jureta nakazal 129.000 evrov. Viri in zaupni dokumenti pa razkrivajo poslovni odnos med podjetjem KLM, katerega večinski lastnik je Zoran Janković, zastopnik pa njegov sin Damijan Janković, in podjetjem Electa.KLM je od leta 2008 prejel kar 52 transakcij od Electe, v obratni smeri pa jih je bilo 32. Iz računa KLM je samo v zadnjem letu za skoraj 300.000 evrov prejel Zoran Janković, 30.000 pa starejši sin Damijan Janković, kar

  • korzet 11:53 28.november 2011.

    Te volitve bodo izbira med dvema lumpoma. Nihče ne pomisli, da bi morali izbrati tistega, ki nam bo pomagal iz godlje in ne tistega, ki nas je vanjo že pomagal spraviti. Zato je Državljanska lista predmet napadov obeh lumpov.

  • telefonist 11:46 28.november 2011.

    je prišel preblizu pa so zdaj ti napadi? dajmo enkrat biti malo nezeleni, pa pogkedat rezultate. npr Jaklič: pripeljat labode v halo tivoli. napolnit stožice. dajmo, ljudje izven lj, poglejte te rezultate