Slovenija
14 ogledov

Pri Virantovih se spet trese

Seja sveta DL Saša Despot
Napetosti v Državljanski listi po vstopu stranke v koalicijo. Včeraj se je od nje poslovil Fidel Krupić.

Iz Državljanske liste je včeraj izstopil zdaj že bivši predsednik odbora DL za infrastrukturo Fidel Krupić. Kot je pojasil, njegova odločitev temelji na prevelikih razhajanjih, saj člane stranke razdružuje tisto, kar jih je prej združevalo.

Po besedah Krupića je težava v tem, da je DL postala "klasična stranka". "Že samo ime pove, da je bila to neka lista, nek skupek enakovrednih posameznikov, ki so vsi prispevali svoje ime, svoje ideje," je poudaril. Med drugim je omenil Rada Pezdirja, Janeza Šušteršiča in Marka Pavliho, ki so "na tej poti obupali iz takšnih ali drugačnih razlogov". Po njegovih besedah je zdaj prišel čas tudi za njegov premislek in ugotavlja, da se v stranki ne vidi več.

Seja sveta bo sicer v torek, po neuradnih informacijah pa Krupić ni edini član sveta, ki je zapustil stranko.

Po vstopu DL v novo vlado je sicer v stranki večkrat prišlo do napetosti. Z mesta podpredsednika je takrat odstopil njihov nekdanji minister za finance Janez Šušteršič.

Komentarjev 8
  • mph 20:24 13.april 2013.

    Ne, po mojem gre za klasičnega gospoda 10% (beri rumenokravatarja), ki za vložek 10% dobi verjetno tam, od oka, vsaj 1000%.

  • mph 20:23 13.april 2013.

    Kljub mojemu zgornjemu mailu, se tukaj vsekakor strinjam s tabo. In zato sem tudi napisal, da moj glas ne bo za njih.

  • mph 20:22 13.april 2013.

    Janez Šuštaršič je obupal samo na tem, da mu ni uspelo janšizirati DL. In moram reči, da je v zadnjih časih DL pridobila kar nekaj kredibilnosti nazaj. Ja, ja, ...vem, ampak ni svetniške stranke, takšne z kolobarčkom nad glavo. No, ...prikaži več vseeno jih ne bom volil, ker imam sicer med bedno izbiro vseeno še nekaj drugih preferenc prej.