Slovenija
356 ogledov

Pri županu prazno, pri sosedu ne

Kroštola Su. K.
Nagajanje. Konkurenčni kavarni v neposredni bližini lokala v lasti družine Popovič omejujejo delo.

"Nikogar nočem obtoževati oziroma špekulirati, zakaj se mi to dogaja. Rad bi le normalno delal ter svoji družini in zaposlenim zagotavljal preživetje. Trgovce in gostince v središču mesta, ki se še borimo, je tako in tako udarilo že večkrat. Ko so na obrobju odprli Planet Tuš in v mestu zaprli kinodvorane Koloseja, se nam je promet zmanjšal skoraj za polovico. Udarila nas je tudi uvedba vinjet; obisk italijanskih gostov je upadel za od 15 do 20 odstotkov. Tudi selitev srednje tehniške šole iz središča mesta je odnesla del gostov," razlaga lastnik koprske kavarne Kapitanija Janko Okoren.

Moteča konkurenca

Okornov lokal deluje v neposredni bližini slaščičarne Kroštola, ki je v lasti družine župana Borisa Popoviča. Župan ima v njej "pisarno", saj številne, ki hočejo do njega, sprejema prav tam. Po govoricah naj bi bila uspešna gostinska konkurenca v soseščini za Popoviča moteča, kar naj bi bil po nekaterih razlagah tudi vzrok, da kavarna ne dobi dovoljenja za podaljšano obratovanje. "Delamo lahko le do 22. ure, Od policije imam celo pisno poročilo, da v desetih letih ni bilo nobene prijave kršenja javnega reda in miru. Večerno delo je zelo pomembno, saj nam ena ura takrat prinese toliko prihodka kot štiri delovne ure zjutraj," dodaja sogovornik.

Drugim delo dovoljeno

Preverili smo delovni čas šestih lokalov, ki delujejo v središču Kopra. Prav vsi imajo dovoljenje za podaljšanje obratovalnega časa, nekateri celo do 2. ure. Pritožbeni občinski organ na to temo je – župan. Okorn bo pravico zdaj iskal na upravnem sodišču.

Da je v središču mesta že brez šikaniranja težko preživeti, je dejstvo. Koper se je zato pridružil šestim drugim mestom, ki poskušajo z dejavnejšim upravljanjem propadajočih mestnih jeder – ta propadajo zaradi nakupovalnih središč na obrobju – potrošnike vrniti v mesta.

Komentarjev 15
  • Žurnalček 11:03 11.marec 2014.

    Hvala za objavo slike , da vem kam ne bom šel več. Priznam pa , da sem nevedoč, da je lastik taka baraba , bil 2x na vrtu .

  • Avatar vili100
    vili100 22:43 10.marec 2014.

    Sem iz Maribora ampak po tem članku vidim da po celi Sloveniji komandirajo sami prišleki pri nas je pa moral župan odstopit ker smo mi tako hoteli in smo ga zrušli.

  • titty 15:11 10.marec 2014.

    V Kapitaniji so zelo zelo prijazni in pozorni do strank, medtem ko v Kroštoli niso. V Kroštola je beda, ko je Popo videl, da gre Kapitaniji super, je odprl Kroštolo in kot župan nagaja Kapitaniji. Beda od bede, ...prikaži več sicer pa podobno Popotu!