Slovenija
2876 ogledov

Takšno vreme nas čaka v naslednjih dneh

Aprilsko vreme Profimedia
Sprva bo zjutraj še hladno, zato bo v četrtek in v petek lahko ponekod tudi slana.

"Počasi gremo proti pomladi," je za Žurnal24 dejal dežurni prognostik na Agenciji za okolje RS Janez Markošek. Po njegovem nas bo danes zajela hladna fronta, ki jo prinaša jugovzhodni veter s toplim zrakom."Pričakujte oblačno vreme, v vzhodni Sloveniji pa že dežuje," nam je dejal. "Dež se bo premikal proti vzhodu in popoldne zajel v glavnem večji del Slovenije." Toplo bo, najvišje dnevne temperature od 10 do 16, na vzhodu do 18 °C.

pomladansko vreme sonce dež Pestro bo! Slovenija Na takšno vreme se morate pripraviti

Ponoči bo zapihal severni veter. Padavine bodo od severa slabele in do jutra v večjem delu Slovenije ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 7 °C.

Jutri dopoldne bodo rahle padavine ponehale tudi v južnih krajih. Čez dan se bo razjasnilo, popoldne pa bo možna še kakšna kratkotrajna ploha. Precej vetrovno bo, pihal bo severni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Hladneje bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 13 °C.

Vikend primeren za izlete

Za tem nas čakajo sončni dnevi. Jasno bo vsaj do nedelje. "Sprva bo zjutraj še hladno, zato bo v četrtek in v petek lahko ponekod tudi slana," napoveduje Markošek. 

Od petka do nedelje bodo naši kraji na severnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno in jugovzhodno Evropo. V petek se bo hitro segrelo in taka zračna masa bo nad nami vztrajala tudi v prvi polovici prihodnjega tedna. Že v nedeljo bo severno od Alp potovala vremenska motnja, ki predvidoma ne bo povzročila padavin pri nas. Bo pa polje zračnega tlaka oslabelo.

Od petka do nedelje kaže na večinoma sončno in toplejše vreme. S pomladanskim enakonočjem se v ponedeljek začenja pomlad in temperature bodo temu primerne. "V začetku tedna bodo sicer postale manjše padavine nekoliko verjetnejše. Precej toplo bo in nič ne kaže padec temperatur," je še povedal dežurni prognostik. 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.