Slovenija
47 ogledov

Pričakali so jih z vodnim curkom

Firefighter Combat Challenge, sprejem
1/7
FCC
Pet gasilcev, ki so tekmovali na svetovnem prvenstvu Firefighter Combat Challenge v Arizoni, ob prihodu domov kolegi pričakali z vodnim curkom.

V Phoenixu v Arizoni so se pomerili v konkurenci 592 gasilcev z vsega sveta in dosegli zelo dobre rezultate, postavili so osebne rekorde, postavili so nov evropski rekord v tekmovanju dvojic, za vsega 15 stotink zgrešili tretje mesto v ekipnem tekmovanju. 

Domen Pavlič, Gregor Stanonik, Matic Zupan, Anže Habjan in Amer Čosić so se danes vrnili domov, na letališču je Gasilska brigada Aerodroma Ljubljana kolege ob pristanku pričakala z vodnim curkom. " Tako kot pri vsakem športu je treba tudi tukaj imeti malo sreče, ki nam je zmanjkala do tretjega mesta. Ne bomo obupali, ampak bomo še naprej trenirali in poskušal doseči najboljše. Za ta šport sem se odločil, ker hočem biti dobro pripravljen To tekmovanje povezuje šport in gasilstvo, zato je za nas gasilce še posebej zanimiv," je povedal Habjan.

Tudi Pavlič obžaluje zgrešeno tretje mesto, vendar pa se veseli izziva prihodnje leto. 

"Vesel sem za fante, ki so dosegli dobre rezultate, sam pa žal nisem mogel zaradi poškodbe prispevati tistega kar sem si želel. Vtisi so sicer super, zelo smo se povezali z ekipami iz drugih držav in to je neprecenljiva izkušnja. Želim si, da bi naslednje leto lahko spet tekmoval," pa je ob vrnitvi povedal Čosić, ki je padel pri postaji z lutko in se poškodoval.

"Postali smo del bratovščine. S tem športom se v Ameriki ukvarjajo večinoma profesionalci. Čudijo se nam, kako nam uspe priti na tak nivo. Poleg treningov imamo vsak še svojo službo. Tudi po postavah smo za glavo manjši od njih, ki so orjaki. Za njih smo bili fenomen,“ je vtise strnil Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.