Slovenija
26 ogledov

Pričakujejo več tisoč prijav škod

Poplave Kostanjevica Barbara Barbič
Zavarovalnica Triglav po zadnjih poplavah po prvih pregledih na terenu ocenjuje, da bo izplačala za okrog štiri milijone evrov zavarovanih škod.

V največji slovenski zavarovalnici pričakujejo več kot tri tisoč prijav škodnih primerov. Zavarovancem sporočajo, da da v primeru množičnih škod s prijavo ni potrebno hiteti, upoštevali bodo tudi prijave, ki bodo prispele prihodnje dni.

Triglav je na prizadeta območja že poslal okrepljene ekipe cenilcev, ki obiskujejo zavarovance in ocenjujejo nastalo škodo. Pričakujejo, da bo škodnih zahtevkov več kot tri tisoč in da bo potrebno izplačati za okrog štiri milijone evrov zavarovalnih škod.

To naj ne bi bistveno vplivalo na poslovanje družbe. »Tovrstne škode so z vidika naše družbe del rednega poslovanja in kot take pričakovane. Glede na izkušnje iz preteklih let ocenjujemo, da se bo število takšnih naravnih dogodkov povečevalo tudi v prihodnje,« pravi Matej Ferlan, izvršni direktor za škode premoženjskih zavarovanj.

V zavarovalnici, kot poudarjajo, se zavedajo, da je ob takih škodnih dogodkih, kot so poplave, najpomembnejša hitra in učinkovita storitev. Škodne dogodke zato, kot zagotavljajo, obravnavajo strokovno in ažurno, škode pa izplačujejo že naslednji dan po cenitvi, če se stranka z oceno strinja.

V Kostanjevici na Krki, enem najbolj prizadetih območij v zadnjih poplavah, se meščani sicer v en glas pritožujejo, da jim zavarovalnice v povprečju povrnejo le kake tri četrtine škode, pa čeprav imajo to zavarovano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.