Slovenija
21 ogledov

Pričakujejo višji znesek

Žurnal24 main
Zbor občanov. Zahtevo za njegov sklic je podpisalo 31 Žužemberčanov.

Prebivalci desnega brega Žužemberka niso zadovoljni z zneskom vračila vlaganj v telekomunikacije. Od župana Franca Škufce zahtevajo sklic zbora občanov, predstavitev kriterijev za izračun višine nadomestila in povišanje zneska.

Najmanj med vsemi
Po navedbah Jožeta Zupančiča, občinskega svetnika, so v začetku osemdesetih let kot prvi v zdajšnji občini Žužemberk začeli dejavnosti za gradnjo telefonskega omrežja.

Z lastnimi sredstvi smo kupili kabel in drogove ter s prostovoljnim delom skopali jame za postavitev drogov,” je izpostavil in dodal, da bodo zdaj prejeli le po 311 evrov, kar je najmanj od vseh upravičencev v občini.

Pravilnik ni najboljši
Škufca odgovarja, da so se držali pravilnika, ki ga je pripravilo državno pravobranilstvo, in opozarja, da ta pravilnik ni vsem enako naklonjen. Občina bo zadržala do 50 odstotkov denarja, namenjenega upravičencem, ki ga bodo vložili v infrastrukturo.

Tudi takrat sta krajevni skupnosti Žužemberk in Hinje dodatno vlagali v posodobitev telekomunikacijskih omrežij,” je pojasnil in dodal, da bo zbor jutri v žužemberški šoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.