Slovenija
21 ogledov

"Pričakujem, da me bodo ustrelili"

Zmago Jelinčič pravi, da gre za državni udar, ki ga pripravlja Kresalova. (Foto: Žurnal24 main
Na pripor Srečka Prijatelja se je odzval vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki pravi, da gre za državni udar ministrice Kresalove.

"To je bilo pričakovano, saj je bilo tožilstvo včeraj silno presenečeno nad nekaterimi izjavami na novinarski konferenci, ki kažejo vse skupaj v bistveno drugačni luči in dokazujejo, da gre za politični konstrukt,“ je za zurnal24.si dejal Zmago Jelinčič, ki pravi, da gre za manjši državni udar, ki ga pripravlja ministrica Kresalova. "Glede na to v kakšni državi živimo, pa ne izključujem tudi tega, da gospa Kresalova pošlje koga, da me ustreli,“ je povedal Jelinčič.

"Hočejo uničiti SNS"
"V rokah ima notranje zadeve in pravosodje, sedaj pa hoče še tožilstvo. Tukaj je sedaj vprašljiva glava premierja Pahorja, ki bi ga rada Kresalova nadomestila. In pri teh zadevah, ko je najglasnejša Slovenska nacionalna stranka, je treba to stranko negirati in uničiti. Na poti ji je bil tudi minister za kmetijstvo, ki ga je bilo treba spraviti stran zato, da se ne bi govorilo o aferi bulmastifi,“ je prepričan Jelinčič, ki dodaja, da zadeve, ki se trenutno dogajajo pri nas, "spominjajo na čase nacizma“.

Vohunila v stranki

Jelinčil je kljub priporu Srečka Prijatelja dejal, da slednji ostaja poslanec SNS, saj naj bi mu pokazal dokumentacijo, ki dokazuje, da je nedolžen. "Naša uslužbenka, ki je sicer Mikuževa hči, je pisala poročila za policijo o tem, kako deluje naša stranka, kaj delamo, kakšni so ljudje, pisala pa je celo psihične profile. V tem primeru se je pokazalo, da je Srečko prišel po denar, ki mu ga je bil človek dolžan. Seveda pa so policisti zadevo „naštimali“ tako, da denarja ni prevzel v banki, kot je bilo dogovorjeno, ampak mu je Mikuž rekel, da mora priti v Solkan. Tam pa, glej ga zlomka, so bili vsi novinarji in fotografi, kot da bi vedeli kaj se bo zgodilo,“ komentira Jelinčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.