Slovenija
8325 ogledov

Pričakujte močne nalive, večjo količino sodre ali toče

Nevihta s točo v Ljubljani zurnal24.si
Občasne, krajevne padavine lahko pričakujemo čez ves dan. Ponekod lahko pade v kratkem času večja količina dežja.

Danes in jutri bo vreme nestanovitno z občasnimi padavinami, predvsem plohami in nevihtami, pravijo na agenciji za okolje. Plohe in nevihte bodo pogostejše v popoldne in zvečer, možni bodo krajevno močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija. 

Plohe in nevihte bodo možne povsod po državi, o poteku vremena danes piše vremenski portal Neurje.si. "Lokalno lahko čez dan in popoldan nastanejo tudi močnejše nevihte, ki jih bodo spremljali predvsem močni, dolgotrajnejši nalivi. Krajevno je možna tudi večja količina sodre ali manjše toče. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje nevihtnih celic počasno, zato lahko nad območji, kjer bodo nastale močnejše nevihte, pade večja količina dežja v razmeroma kratkem času. Posledično je možen hiter porast lokalnih hudournikov in potokov, ki lahko poplavijo izpostavljene ceste in objekte. Ozračje se bo v večernih urah postopno umirjalo, a lahko tudi tekom noči na ponedeljek še ponekod nastanejo posamezne plohe ali kakšna manjša nevihta," opozarjajo

nevihta dež ploha | Avtor: Profimedia Profimedia

Takšno bo vreme v prihodnjih dneh

V prihodnjih dneh lahko pričakujemo predvsem v popoldanskem času krajevne plohe in nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno vreme. Nastajale bodo krajevne plohe, predvsem v zahodni polovici Slovenije tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj. 

Precej sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v torek in sredo. Oba dneva bodo zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije plohe in nevihte. 

vreme | Avtor: Arso Arso

V nadaljevanju tedna bodo dopoldnevi dokaj sončni, ob popoldnevih pa bo več spremenljive oblanosti. Spet bo večja verjetnost popoldanskih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature po nižinah bodo okoli 25 stopinj. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • Dusan21 13:30 06.junij 2021.

    Če smo preživeli petkovo grmljavino bomo tudi nalive s sodro, kot napovedujejo vremenarji. povzetek pijanca D. Pluta iz STA-ja