Slovenija
3583 ogledov

Pričala Julijina starša

afera odrezana roka Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču začetek glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sabastiana Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka.
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevala glavna obravnava v t. i. zadevi odžagana roka.

Na današnjem nadaljevanju sojenja v tako imenovanem primeru odžagana roka sta med drugim pričala starša Julije Adlešič, ki si je domnevno zaradi zavarovalniške goljufije odžagala roko.

Monika Adlešič, njena mama, je pojasnila, da je za hčerkino nesrečo izvedela iz medijev in pogovora s kriminalisti, saj takrat Julija ni več živela doma in z njo tudi ni imela stikov. Dejala je, da se je Julija v partnerstvu z Abramovim povsem spremenila, začela je tudi zanemarjati šolo. Kritična je bila tudi do Huskićeve, njegove mame, češ da jo je zanimalo zgolj njihovo premoženje.

Glede Abramova je tudi dejala, da se jim je ob prvem srečanju predstavil "kot kriminalist, ter da zelo dobro služi, to je 6000 evrov". Po njenih besedah so jo pred Abramovim posvarili tudi njegovi prijatelji. Tudi Julijin oče Boštjan Adlešič je bil kritičen do Abramova. Dejal je, da se je z njim družil zgolj zato, da bi obdržal stik s hčerko.

afera odrezana roka | Avtor: Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču začetek glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sabastiana Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka. Anže Petkovšek

Proti mami tudi hčerka

Tako Abramov in Huskićeva kot tudi Julija so Adlešičevima očitala laganje. Huskićeva je dejala, da je nikoli ni zanimalo premoženje Julijinih staršev, saj je itak vedela, da so "sirotke".

Julija pa je poudarila, da je imela kot otrok večkrat napade panike, ki so bili posledica neurejenih družinskih razmer, v katerih je odraščala. Dodala je, da je zato tudi odšla od doma.

Ozadje

Obtožnica Sebastienu Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, ter Juliji Adlešič očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Sedina Kičina to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

afera odrezana roka | Avtor: Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču začetek glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sabastiana Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi Odrezana roka. Anže Petkovšek

afera odrezana roka Slovenija Zadeva odrezana roka: večini prič se sklenitev zavarovanja ni zdela sumljiva

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.