Slovenija
62 ogledov

Pridržali so jih 13, osem jih je ostalo v priporu

Droga PU Maribor
Mariborski in celjski kriminalisti so sredi maja po večmesečni skupni preiskavi mednarodne kriminalne združbe, ki so jo preiskovali skupaj z avstrijskimi kolegi, izvedli zaključno akcijo in odvzeli prostost trinajstim osumljencem. Osumljeni so proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog.

Aretiranih  je  bilo   trinajst  osumljencev,  od  katerih  je en državljan Makedonije. Združba je delovala na območju Maribora, Celja  in  Kopra, v času od meseca oktobra 2014 do maja 2015 so zagrešili 103  kazniva  dejanja  neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Droga | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Droga | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Kriminalisti  so  z  uporabo  prikritih preiskovalnih ukrepov in klasičnimi metodami  policijskega  dela  tekom  celotne  preiskave  zasegli 471 gramov prepovedane droge heroin, 606 gramov kokaina, 456 gramov konoplje rastline, 134 gramov hašiša, 1534 gramov amfetamina, 66 gramov kristalov MDMA in 8228 ecstasy tablet.

Droga | Avtor: PU Maribor PU Maribor


Zasegli so tudi več predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog, več kosov vojaškega, strelnega in hladnega orožja ter 18.700 evrov, ki so bili pridobljeni s prodajo prepovedanih drog. Kriminalisti so na Specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 21 osumljencev.

Droga | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Droga | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Osem  osumljenih  so kriminalisti s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Po  zaslišanju  je  preiskovalni sodnik  zoper vseh osem osumljenih odredil pripor.

Avstrijski  varnostni  organi  pa so  včeraj opravili dve hišni preiskavi. Prostost so odvzeli eni osebi, ki so jo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Republiki Avstriji.

Za  obravnavana  kazniva  dejanja  neupravičene  proizvodnje  in  prometa s prepovedanimi   drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in  predhodnimi sestavinami za izdelavo drog je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.