Slovenija
28784 ogledov

Prihaja nov vročinski val: Živo srebro bo šlo do 40 stopinj!

Vročinski val Profimedia
Podrobnejša napoved za prihodnji teden.

"Teden, ki je pred nami bo zelo vroč," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Po vremenski fronti, ki nas bo prešla v noči na ponedeljek, bo nad naše kraje začel dotekati vse toplejši zrak. Temperature bodo že v torek presegle 30 stopinj Celzija, od srede do petka pa bodo temperature v večjem delu Slovenije presegale 35 stopinj. Na skrajnem vzhodu Slovenije (Pomurje, Posavje, Bela Krajina) se lahko živo srebro približa 40 stopinjam."

Vročina bo predvidoma popustila ob koncu tedna.

Agencija za okolje za danes napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo manj pogoste sredi dneva in popoldne, ko bo tudi več sonca. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija.

"Ponoči bo dež z nevihtami od zahoda zajel vso Slovenijo," pišejo pri Arsu. "Ponekod bodo tudi močnejši nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 stopinj Celzija."

Jutri zjutraj ali zgodaj dopoldne bodo padavine ponehale in od zahoda se bo zjasnilo. Čez dan bo možna še kakšna manjša ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo sončno in vroče.

"Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta se čez zahodno Evropo pomika nad Alpe in bo predvidoma v noči na ponedeljek vplivala na vreme pri nas. S šibkim zahodnikom k nam doteka topel in postopno bolj vlažen zrak."

 | Avtor:

Od 8. do 13. julija

Sprva bo k nam z vetrovi južnih smeri pritekal zelo topel in suh zrak, v noči na soboto nas bo oplazila vremenska fronta, nato pa bomo znova v območju visokega zračnega tlaka. Z zahodnimi vetrovi bo pritekal malo manj topel zrak.

V četrtek bo sončno in zelo vroče. Zvečer v gorskem svetu severozahodne Slovenije že lahko nastane kakšna vročinska nevihta. Tudi v petek bo še vroče, popoldne in zvečer bodo nevihte pogostejše, nadaljevale se bodo v noč na soboto.

Od sobote do torka bo pretežno jasno, v torek popoldne se bo verjetnost za popoldanske nevihte povečala. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.