Slovenija
59699 ogledov

Prihaja nova pošiljka: Sneg do nižin, toliko ga lahko zapade

Sneg Profimedia
V soboto se bo meja sneženja spustila do nižin, nato sledi preobrat.

V noči s petka na soboto bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije postopoma spustila do nižin, napovedujejo na agenciji za okolje. Na Primorskem bo zapihala burja. 

"Ponoči bo po nižinah najprej začelo snežiti na severovzhodu države, do jutra pa bo dež tudi drugod po nižinah, razen na Primorskem, prešel v sneg," dodaja vremenski portal Ciklon. "Padavine bodo dopoldne slabele in do popoldneva večinoma že ponehale. Čez dan se bo po nižinah ob slabitvi padavin lahko vmes spet pojavljal rahel dež. Popoldne se bo od severozahoda začelo jasniti."

Pričakujejo, da bo do sobotnega popoldneva po nižinah zapadlo do okoli 5 centimetrov mokrega snega, medtem ko ga bo na območjih nad 700 metrov nadmorske višine večinoma od 10 do 15 centimetrov. 

V nedeljo in ponedeljek lahko pričakujemo pretežno jasno in razmeroma hladno vreme. V notranjosti države se bo pojavljala megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo oslabela in v ponedeljek ponehala. 

Od torka do nedelje naj bi sledilo obdobje brez padavin. Na vzhodu Slovenije bo delno jasno z nekaj megle, drugod bo pretežno oblačno. "Temperature bodo postopno naraščale, tudi ob jutrih bodo v drugi polovici tedna večinoma nad ničlo," napovedujejo na agenciji za okolje. 

V nadaljevanju tedna bo tako "sledila otoplitev z najvišjimi dnevnimi temperaturami po nižinah med 5 in 10 °C. Tudi višje bo razmeroma toplo, ničta izoterma se bo predvidoma dvignila nekoliko nad 1500 m nadmorske višine," napoveduje vremenski portal Ciklon.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • drecos123 20:10 16.december 2022.

    lazete neurje.si je drugace objavil