Slovenija
98795 ogledov

Prihaja nova pošiljka snega: V teh krajih ga bo zapadlo največ

sneg
1/3
Saša Despot
Po večini nižin bo sprva deževalo, nato pa bo dež marsikje prešel v sneg.

Danes popoldan in zvečer bo oblačnost od jugozahoda narasla. Pozno zvečer se bodo v južni in zahodni Sloveniji začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo ponoči krepile in razširile nad večji del Slovenije.

Po nižinah bo v večjem delu Slovenije deževalo, le na skrajnem severozahodu Slovenije bo snežilo do nižin in dolin. V nedeljo zjutraj bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo v večjem delu Slovenije sprva med 500 in 800 m nadmorske višine.

"Proti poldnevu in čez dan se bo meja sneženja od severa začela postopno spuščati proti nižinam. Popoldan bo marsikje po nižinah snežilo, izjema bodo le nekateri predeli na vzhodu Slovenije (Podravje, Prekmurje, Posavje, Bela Krajina, …), kjer bo ves čas večinoma deževalo. Temperature se bodo v nedeljo večinoma gibale med 0 in 3 °C, ponekod v Beli Krajini, Posavju in Prekmurju čez dan do 5 °C, na Primorskem pa med 5 in 9 °C," so zapisali vremenoslovci portala neurje.si.

sneg | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Padavine bodo zvečer slabele in v noči na ponedeljek povsod ponehale. 

V hribih bo zapadlo od 20 do 40 cm novega snega, po nižinah pa bo snega večinoma le za vzorec ali pa še to ne, saj bodo tla razmočena, sneg pa bo ob pozitivnih temperaturah moker in težak (“južen”). 

Komentarjev 1
  • Avatar Darsialessa
    Darsialessa 00:27 05.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m