Slovenija
25914 ogledov

Prišla je nova pošiljka, spremljajte gibanje neviht

vreme nevihta neurje oblaki dež Profimedia
Za zdaj zaradi neurij velja oranžno opozorilo za vso državo.

Sistem močnih neviht iz Italije, je že dosegel Slovenijo. Predvidoma bo prešel celo državo. Po besedah vremenoslovca  z Agencije za okolje RS (Arso) Andreja Velkavrha, bodo te nevihtne celice prihajale ves dan, sicer se bo dogajalo v valovih, je dejal za Radio Slovenija.  

V severnem delu države se bodo čez dan nadaljevali nalivi, v južni polovici pa je popoldne lokalno verjetnost debelejše toče. Na Arsu ob tem ne izključujejo možnosti razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek.

Za zdaj zaradi neurij velja oranžno opozorilo za vso državo, opozorilo za severozahod države velja od 19. ure, za severovzhod pa od 18. ure. Sicer nam vremenoslovci svetujejo spremljanje radarske slike padavin, ki jo najdete tukaj. 

Danes bo na jugu sprva nekaj več sonca. Drugod bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, pojavljale se bodo tudi močnejše nevihte. Ponekod bo čez dan zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, možna bo še kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18 °C, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V četrtek in petek bo sončno in spet nekoliko topleje.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 6
  • bobubob 10:20 25.julij 2023.

    Vzroki? Niso prdci krav ali izdihovanje CO2 na Touru. Temveč geoterorizem. To je seveda misel zarotnika, tako kot njegovo 'govoričenje' o neučinkovitosti in škodljivosti 'cepiv', mask in drugih, tudi ekonomskih, ukrepov... Zarotnik pač ne spremlja le enoumnih levodesnih režimskih trobil, ...prikaži večbil, temveč se informira še iz drugih virov, tudi vsa znanost namreč še ni prodana. https://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/850hPa/overlay=temp/orthographic=18.30,39.98,717/loc=13.897,33.322

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:14 25.julij 2023.

    Zanimivo,že cel teden zaliva italijo in nas

  • Boschtjan Zupanchich 07:57 25.julij 2023.

    Ja, grmi že precej. Tako kot sinoči. Zahvaljujoč Bogu, da nam ponoči ni spet naredio večje škode !!! ! !!!