Slovenija
25248 ogledov

Prihaja ohladitev, tako hladna bodo jutra

Mrzlo jutro Profimedia
Vreme nam bo ta konec tedna postreglo z vsem po malem, v prihodnjem tednu nas čaka krajša ohladitev. Kako kaže za naslednji konec tedna?

Prva motnja nad naše kraje prihaja že danes, saj bo popoldne v zgornjem Posočju začelo deževati. Okrepil se bo tudi jugozahodni veter, ob morju jugo. Ponoči bo dež od severa začel večji del Slovenije. Sobota bo tako sprva oblačna in deževna, čez dan pa bodo padavine od severozahoda postopno ponehale. V soboto bodo najvišje dnevne temperature od 10 do 14 °C, na Goriškem in ob morju okoli 17 °C.

V nedeljo od zahoda nova motnja

"Sobota bo dopoldne deževna, nedeljsko dopoldne bo pa večinoma sončno," pravi dežurni prognostik na agenciji za okolje Brane Gregorčič. "Nekih posebnosti dopoldne v nedeljo ne bo nikjer. Mogoče se bo na Primorskem začelo malo prej oblačiti kot druge regije. Nova motnja prihaja od zahoda, ampak bo šele proti večeru zares vplivala. V Ljubljani bi lahko bila v nedeljo zjutraj megla in še del dopoldneva, v višjih krajih bo pa lepo.

Padavine se bodo v nedeljo zvečer okrepile in zajele vso državo, v noči na ponedeljek pa bodo ponehale. Ponedeljek bo tako spremenljivo oblačen, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Zapihal bo severni veter, temperature pa bodo nižje, kot smo jih vajeni v teh dneh.

V torek in sredo ohladitev

"Naslednji teden bo hladneje. Kot kaže, bo torkovo jutro najhladneje, večinoma bo šlo pod ničlo, od 0 do -5 °C," pravi Gregorčič. "Že v sredo bo manj mrzlo. Kje bo še lahko blizu ničle, ampak minusa ne bo. Potem se bo otoplilo. Nekaj dežja pa nas verjetno čaka spet naslednjo soboto."

Kako bo naslednji konec tedna?

Kakšno bo vreme naslednji konec tedna, je z gotovostjo v tem trenutku nemogoče napovedati. Ker pa je to vendarle planiški konec tedna, ko bodo pri nas na velikanki najboljši letalci na svetu, nas je vseeno zanimalo, kako kaže v tem trenutku. "Kot zdaj kaže, jim bodo mrzla jutra šla kar na roko, da se bo snežna odeja malo utrdila. Sredi naslednjega tedna bodo tudi tam dnevne temperature šle nad 10 °C, ampak ob jutrih bo med 0 in 5 °C. Kot zdaj kaže – lahko se kaj spremeni – bo v soboto tudi tam deževalo," pravi Gregorčič. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:19 24.marec 2023.

    A sedaj boste vsak vikend dež napovedoval?!!!