Slovenija
41086 ogledov

Prihaja sneg. Tako se bo gibalo.

sneg Ljubljana Slovenija Profimedia
Popoldne in zvečer prihajajo padavine, meja sneženja se bo spuščala.

Tekom dopoldneva se bo pri nas od severovzhoda postopno pooblačilo. Sredi dneva bodo že krajevne padavine, ki bodo popoldne in zvečer zajele vso Slovenijo, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Meja sneženja bo sprva med 800 in 1000 metri, zvečer pa se bo spustila na okoli 500 m nadmorske višine. 

Na Arsu dodajajo, da bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Sredi dneva bodo temperature od 5 do 10, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija, popoldne in zvečer pa se bo hladilo.

Jutri zahod jasen, drugod oblačno

V prvem delu noči bodo padavine povsod ponehale, do jutra se bo v zahodni, severni in osrednji Sloveniji že delno zjasnilo. Po nekaterih kotlinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, v alpskih dolinah do -6, ob morju okoli 4 stopinje.

Jutri bo na zahodu precej jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno, popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Goriškem in ob morju okoli 11 stopinj.

V nedeljo bo na jugovzhodu pretežno oblačno, na Kočevskem bo lahko naletaval sneg. Drugod bo delno jasno. Še bo hladno in vetrovno. V ponedeljek bo pretežno jasno, veter bo počasi slabel.

Napoved od 1. do 6. marca

Do srede bomo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo iznad severovzhodne Evrope segalo proti Alpam in zahodnemu Balkanu. Od četrtka naprej je razvoj vremena še negotov, a zaenkrat ne kaže na omembe vredne padavine na našem območju, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V torek in sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo mrzlo, čez dan pa postopno topleje. V drugi polovici tedna se verjetnost padavin sicer nekoliko poveča, a ostane pod 20 odstotki. Deloma jasno bo z občasno povečano oblačnostjo. Jutranje temperature bodo večinoma pod ničlo, čez dan pa bo med 5 in 10 stopinjami.

Arso preglednica | Avtor: Arso Arso
vreme zima sprehod Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka v prihodnjem, drugem tednu počitnic

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Linstolenna
    Linstolenna 19:24 25.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 11:28 25.februar 2022.

    Nč ne bo...sonček spet :)