Slovenija
41182 ogledov

Prihaja sprememba vremena, tudi sneg!

Sneg Profimedia
Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin.

Agencija za okolje za danes napoveduje večinoma jasno vreme, burja na Primorskem bo čez dan ponehala. "Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo večinoma jasno, popoldne bo na severu nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 13 do 18 stopinj Celzija.

V četrtek bo še večinoma sončno, predvsem v hribovitih krajih na zahodu pa se bo oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodni veter.

V petek zvečer se bo meja sneženja spuščala

V petek se bo pooblačilo, dopoldne bodo padavine zajele severni del Slovenije in se popoldne razširile nad večji del države. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja," pišejo pri Arsu. "Hladilo se bo, meja sneženja se bo zvečer spuščala."

Sodeč iz modelske napovedi Arsa (spodaj na sliki), lahko na severozahodu Slovenije sneži:

 | Avtor:
 | Avtor:

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah s šibkim vzhodnim vetrom priteka nad naše kraje razmeroma topel in suh zrak.

Od 5. do 10. marca

V petek bo srednjo Evropo prešla hladna fronta. "Za njo se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam znova razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna znova oslabelo," razlagajo pri Arsu. "V nadaljevanju prihodnjega tedna se bo nad zahodno in srednjo Evropo zadrževalo izrazito ciklonsko območje, ki se bo najverjetneje razširilo tudi nad Sredozemlje."

Meja sneženja se bo spustila do nižin

V petek bo oblačnost postopno naraščala, v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. "Najverjetneje bodo zvečer padavine zajele severno Slovenijo, v noči na soboto pa nad vso državo. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin," še napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodnik, ohladilo se bo. V soboto bo suho, postopno se bo razjasnilo. Najvišja temperatura po nižinah bo od 5 do 10 stopinj Celzija."

V nedeljo in ponedeljek kaže na sončno in nekoliko toplejše vreme. V nadaljevanju prihodnjega tedna se bo najverjetneje pooblačilo. Poveča se tudi verjetnost za padavine.

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:04 02.marec 2021.

    Bomo lažje prenašali lockdown, če nas bo Janez spet dal pod ključ.