Slovenija
1 ogledov

Prihaja tudi kinocenter

Prihodnjo pomlad naj bi bila podoba Majskih poljan precej drugačna. (Foto: Nace Žurnal24 main
Supernova. Druga faza gradnje trgovskega dela konec maja.

Po napovedih predstavnikov avstrijske trgovske verige Supernova, ki so pred kratkim obiskali novogoriško občino, naj bi stroji na območju Majskih poljan, nastajajoče nove soseske v mestu, znova zabrneli konec maja. Druga faza gradnje, ki predvideva gradnjo nakupovalnega centra z okoli devet tisoč kvadratnih metrov površin tik ob obstoječem centru Obi, naj bi bila končana do marca prihodnje leto. Gradbeno jamo za drugo fazo so že izkopali, a so dela pred nekaj meseci obstala. Razlog naj bi bil v tem, da so vse sile in razpoložljivo mehanizacijo vložili v gradnjo nakupovalnega centra v Ljubljani v dogovorjenem roku.

Leclerc ali Mercator ?

Po informacijah iz novogoriške občine še ni jasno, kdo bo glavni trgovec v novem nakupovalnem središču. Govori se o dveh možnostih. Hipermarket bi lahko prevzel francoski Leclerc, drugi interesent pa naj bi bil Mercator. V vsakem primeru naj bi Novogoričani do marca naslednje leto dobili tudi sodoben kinocenter s šestimi kinodvoranami.

Tretja faza gradnje, ki vključuje ureditev remize, naj bi se končala leta 2012. Avstrijci so na pogovore prišli predvsem zaradi tri tisoč kvadratnih metrov velikega objekta remize, kjer naj bi v dogovoru z lokalno skupnostjo zaživel javni program. Odločitev o vsebini še ni sprejeta. Ena od zamisli je, da bi v remizi uredili pokrito javno tržnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.